Ha igazán finom ételre vágysz, ez legyen az!
Kevés előkészület, hosszú sütési idő. De megéri a várakozást, meglátod.
Az olajat összekevertem a bbq fűszerkeverékkel, a bbq szósszal, frissen őrölt feketeborssal és alaposan beledörzsöltem a marhahúsba. Késsel megszurkáltam, hogy a résekbe is jusson az isteni pácból.
A beáztatott római tálba tettem a húst és 175 fokra előmelegített sütőben 4 óra hosszat sütöttem úgy, hogy óránként megfordítottam.
A hús olyan puha lett, hogy villával a rostok mentén könnyedén lehetett cafatokra szedni. Ez is volt a cél.
A szétdarabolt húst a kisült húslé és pác keverékében összeforgattam. Így minden falatot átjártak az ízek.
Ehhez nem is való más köret, mint egy könnyű, kefíres dresszinggel készült saláta:
A jégsalátát szélesebb csíkokra, a koktélparadicsomot negyedekbe, a lilahagymát vékony szeletekre vagdostam.
A kefírbe egy gerezd lereszelt fokhagyma, pici só került. Ezzel locsoltam meg a zöldségkeveréket.
Na jó, egy kis tortilla is kiváló köret hozzá.
Pazar!!!!!!
Hozzávalók:
- 1/2 kg marhalapocka
- 2 ek. olaj
- 2 ek. bbq fűszerkeverék
- 2 ek. bbq szósz
- feketebors
- 1/2 fej jégsaláta
- pár darab koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl kefír
- 1 gerezd fokhagyma
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: