Konyhagyári capriccio

Grillezett csirkemell, spenótos, sült fokhagymás tagliatellével

Grillezett csirkemell, spenótos, sült fokhagymás tagliatellével

Aki szereti az olaszos ételeket, kedvére lakmározhat ebből a finomságból.

A csirkemelleket kisebb darabokra vágtam, olaszos fűszerkeverékkel megszórtam, kicsi olívaolajjal meglocsoltam és addig állni hagytam, míg a fokhagymákat megpirítottam.

Elővettem a kedvenc vas serpenyőmet és a megtisztított egész fokhagyma gerezdeket nem túl forró olívaolajban megsütöttem. Ne hagyjuk őrizetlenül, mert a fokhagyma könnyen leég!

Amikor elkészült, kiszedtem és félre tettem. 

A fokhagymás olajban hirtelen kisütöttem a csirkemelleket. 

A tagliatellét al dente kifőztem és még azon forrón a bébispenótra borítottam és összekevertem úgy, hogy egy-két kanálnyit löttyintettem a tészta főzővizéből, majd egy kis olíva olajjal meglocsoltam.

Ez a hő épp elég, hogy a spenót összeessen kicsit.

Tálaláskor a tésztára szórtam a pirult fokhagymákat.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 egész fokhagyma
  • 20 dkg bébispenót
  • 30 dkg tagliatelle
  • olívaolaj, olasz fűszerkeverék, só

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Veca!
    Örülök, hogy tetszik a recept. Minden alapanyag könnyedén beszerezhető hozzá.

  2. takacsveca93 says:

    Szerintem viszont nagyon jó recept, ki fogjuk itthon próbálni. 🙂 Alapanyagokat bármilyen boltban be lehet szerezni nem?

  3. fejesanikó says:

    Kedves Bene István! Sehol sem írtam azt, hogy ez olasz étel, ha figyelmesen olvas.
    Szerencsére nem csak mutatós, hanem ízletes is, több magyar ember örömére és megelégedettségére készült. Az, hogy kinek mi a gasztronómiai ízlése, az nem vita tárgya, úgy hiszem. Gondolom, elkészítette e recept alapján az ételt és úgy formált véleményt.

  4. István Bene says:

    Mutatós, viszont ehetetlen magyar ember számára. Az olaszok nem is hallottak ilyenről. Mindig elcsodálkoznak, mikor az itthon oly népszerű “minestronét” emlegetjük nekik. Ez lenne az ő nemzeti eledelük állítást pedig kétkedve fogadják, pláne, ha elmondjuk, hogyan készítik itthon.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!