Konyhagyári capriccio

Rizses, zöldséges egytálétel

Rizses, zöldséges egytálétel

Ezt a napokban készítettem, de időm most van rá, hogy bepötyögjem a receptet.

A hétköznapok kedvenc eledele, hisz hamar megvan, csak a fantázia, na meg a hűtő tartalma szab határt, mi kerüljön bele.

Ami fix az a rizs. Neuralgikus pont sokaknál az elkészítése, valóban nem könnyű finom pergősre főzni. Rajtam is kifogott párszor. Mígnem rá nem találtam a megoldásra. Sütőben készítem.

Jázmin rizst használok.

Még pedig ennyire roppant egyszerűen: 1 bögre rizst beleszórok egy magasabb falú hőálló tálba, megszórom egy kiskanál curryvel, felöntöm másfél bögre zöldségalaplével és lefedve fél órára beteszem a 160 fokos sütőbe. Félidőben ránézek, villával óvatosan megkavarom.

Ha kész, lefedve hagyom tálalásig.

Amíg sült a rizs, készült a belevaló:

Kevés zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát és a fokhagymát. Belekerült a felcsíkozott, fűszerezett csirkemell, amit együtt pirítottam a hagymákkal. 

Jöhet a felkarikázott sárgarépa. Vékonyra, hogy könnyen puhuljon. 😊

Az elengedhetetlen só és bors.

Mindig mirelit borsót használok, szeretem, mert finom zsenge. Előfőzés nélkül került a többi közé.

Ha kell, egy kis vizet aláöntök.

Utolsó lépés: a zöldséges cucchoz apránként hozzákevertem a kész rizst és összeforrósítottam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 bögre Jázmin rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 maroknyi mirelit borsó
  • 1 db leveskocka
  • curry por, só, bors, zsiradék

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!