Ezt a napokban készítettem, de időm most van rá, hogy bepötyögjem a receptet.
A hétköznapok kedvenc eledele, hisz hamar megvan, csak a fantázia, na meg a hűtő tartalma szab határt, mi kerüljön bele.
Ami fix az a rizs. Neuralgikus pont sokaknál az elkészítése, valóban nem könnyű finom pergősre főzni. Rajtam is kifogott párszor. Mígnem rá nem találtam a megoldásra. Sütőben készítem.
Jázmin rizst használok.
Még pedig ennyire roppant egyszerűen: 1 bögre rizst beleszórok egy magasabb falú hőálló tálba, megszórom egy kiskanál curryvel, felöntöm másfél bögre zöldségalaplével és lefedve fél órára beteszem a 160 fokos sütőbe. Félidőben ránézek, villával óvatosan megkavarom.
Ha kész, lefedve hagyom tálalásig.
Amíg sült a rizs, készült a belevaló:
Kevés zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát és a fokhagymát. Belekerült a felcsíkozott, fűszerezett csirkemell, amit együtt pirítottam a hagymákkal.
Jöhet a felkarikázott sárgarépa. Vékonyra, hogy könnyen puhuljon. 😊
Az elengedhetetlen só és bors.
Mindig mirelit borsót használok, szeretem, mert finom zsenge. Előfőzés nélkül került a többi közé.
Ha kell, egy kis vizet aláöntök.
Utolsó lépés: a zöldséges cucchoz apránként hozzákevertem a kész rizst és összeforrósítottam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db filézett csirkemell
- 1 bögre Jázmin rizs
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 maroknyi mirelit borsó
- 1 db leveskocka
- curry por, só, bors, zsiradék
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: