Ha itt a jó idő, a kánikulai meleg, szívesebben eszünk könnyű ételeket.
Az sem elhanyagolható, hogy míg a csirke vígan sül a sütőben, röpke idő alatt elkészül a szósz és a szélesmetélt.
Aki háziasszony, jól tudja, hogy hétvégén mennyire értékes perceket tudunk megmenteni a jó szervezéssel.
Én például két adag ruhát kimostam – na jó, a Samu vót 😂 -, és kiteregettem, míg a combik sültek.
Akkor jöhet a recept?😊
Bemelegítettem a sütőt 200 fokra.
Míg melegedett, a combokat bedörzsöltem csirkefűszer keverékkel, oreganóval és olívaolajjal.
Bőrükkel lefelé egy jénaiba pakolásztam, alufóliával lefedtem és megsütöttem. Kb. 1 óra. Az utolsó negyed órában levettem a fóliát, bőrükkel felfelé fordítottam és légkeveréssel mosolygó pirosra sütöttem.
Készülhet a szósz:
Egy löket olíván az apróra kockázott paradicsomot megfonnyasztottam, belereszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam. Felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel. Amikor elkezdett rotyorogni, belehalmoztam a bébispenótot.
A csirkecomb sütése közben keletkezett húsléből tettem a szószba.
A bébispenótnak elég pár perc és összefonnyad, nem szabad agyonfőzni.
Végül reszeltem bele egy kis cheddart (ha van otthon parmezán, annak sem fog megharagudni szószunk 😂)
A szélesmetéltet al dente megfőztem, a maradék tejszínt hozzákevertem, rátekertem egy adag feketeborsot, meglocsoltam egy kis olívával és máris jöhet a tálalás.
Egyszerűen elkészíthető étel, vendégvárónak is tökéletes. A siker nem marad el.
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db csirkecomb
- 20 dkg bébispenót
- 30 dkg szélesmetélt
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dkg cheddar vagy parmezán
- csirkefűszer keverék, bors, oregano, só, olívaolaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: