Konyhagyári capriccio

Toszkán csirkecombok, tejszínes, spenótos szósszal

Toszkán csirkecomb, tejszínes, spenótos szósszal

Ha itt a jó idő, a kánikulai meleg, szívesebben eszünk könnyű ételeket.

Az sem elhanyagolható, hogy míg a csirke vígan sül a sütőben, röpke idő alatt elkészül a szósz és a szélesmetélt.

Aki háziasszony, jól tudja, hogy hétvégén mennyire értékes perceket tudunk megmenteni a jó szervezéssel.

Én például két adag ruhát kimostam – na jó, a Samu vót 😂 -, és kiteregettem, míg a combik sültek.

Akkor jöhet a recept?😊

Bemelegítettem a sütőt 200 fokra.

Míg melegedett, a combokat bedörzsöltem csirkefűszer keverékkel, oreganóval és olívaolajjal.

Bőrükkel lefelé egy jénaiba pakolásztam, alufóliával lefedtem és megsütöttem. Kb. 1 óra. Az utolsó negyed órában levettem a fóliát, bőrükkel felfelé fordítottam és légkeveréssel mosolygó pirosra sütöttem.

Készülhet a szósz:

Egy löket olíván az apróra kockázott paradicsomot megfonnyasztottam, belereszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam. Felöntöttem 2 dl főzőtejszínnel. Amikor elkezdett rotyorogni, belehalmoztam a bébispenótot.

A csirkecomb sütése közben keletkezett húsléből tettem a szószba.

A bébispenótnak elég pár perc és összefonnyad, nem szabad agyonfőzni.

Végül reszeltem bele egy kis cheddart (ha van otthon parmezán, annak sem fog megharagudni szószunk 😂)

A szélesmetéltet al dente megfőztem, a maradék tejszínt hozzákevertem, rátekertem egy adag feketeborsot, meglocsoltam egy kis olívával és máris jöhet a tálalás.

Egyszerűen elkészíthető étel, vendégvárónak is tökéletes. A siker nem marad el.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 db csirkecomb
  • 20 dkg bébispenót
  • 30 dkg szélesmetélt
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg cheddar vagy parmezán
  • csirkefűszer keverék, bors, oregano, só, olívaolaj

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!