Oly régóta kacérkodom a gondolattal, hogyan házasítsam a babot és a csirkét úgy, hogy egy könnyű nyári étel kerekedjék belőle.
A gondolatot tett követte és egy igazán finom, jó fűszeres ebéd kerekedett, ami valóban könnyed lett, hiába a bele kerülő babnak.
Lássunk is hozzá!
Az egész csirkecombokat félbevágtam, besóztam és állni hagytam, míg elkészítettem az “ágyat”.
Felkockázott bacont ropogósra sütöttem.
A kész konzerv fehérbabot egy cseréptálba öntöttem. Összekevertem a kisült baconnel, a felkockázott vörös- és lilahagymával és a felaprózott fokhagymával, valamint egy felkarikázott zöld erőspaprikával. Fűszereztem borssal, kakukkfűvel, oreganóval.
Felöntöttem egy konzerv egész paradicsommal.
A csirkedarabokat erős tűzön addig sütöttem egy kevés zsíron egy serpenyőben, míg szép piros kérget nem kapott.
Ráültettem a babos cuccra.
Szikkadt kenyeret durvára aprítottam és a tetejére szórtam.
Irány az előmelegített 180 fokos sütő. Lefedni nem kell!!!
Kb. 1/2 óra múltán felerősítettem a sütőt 200 fokra és légkeveréssel, nagyjából negyed órát hagytam, hogy a pipike és a kenyérdarabkák pirosropogósra süljenek.
Friss kenyérrel tálaltam.
Ha ettetek már jót…hmmmm.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db csirkecomb
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 doboz konzerv fehérbab (50 dkg)
- 1 doboz konzerv egész paradicsom (20 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld csípőspaprika
- só, bors, kakukfű, oregano
- 2 szelet szikkadt kenyér
- zsír
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: