Konyhagyári capriccio

Mexikói csirke, tejszínes kukoricával

Mexikói csirke, tejszínes kukoricával

Annó, még az internetes világ előtt a bibliám volt Lajos Mari 99 ételrecept, 33 fotó,  csudaszép képekkel illusztrált szakácskönyvei. Az összes megvolt.

Jó pár receptet kipróbáltam, mindig elégedett voltam az eredménnyel.

Így merészkedtem valami új, a magyar gyomornak kicsit idegen világba, amikor először elkészítettem ezt az ételt vagy 15 éve a családomnak.

A hümmögő morgásokból ítélve jól választottam.😂

Amikor az ebédvendégeim is elégedetten dőltek hátra, tudtam, ez nyerő kaja.

Látványos és ízletes. Nem utolsó sorban könnyen elkészíthető.

A csirkecombot és a mellet félbevágtam, besóztam. Fél órát állni hagytam, majd lisztbe forgattam.

Kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem és egy tűzálló tálba pakolásztam.

Jöhet a fűszeres pác: ketchup, mustár, méz, tex-mex fűszerkeverék (Lidl), csilipehely keverékével bekentem a csirkéket és máris mehettek napozni a 200 fokos sütőbe, úgy 20 percre.

Miközben sültek, a konzerv kukoricát főzőtejszínnel összekevertem, picit sóztam és pár tekerésnyi feketeborssal fűszereztem. Majd be a hűtőbe, tálalásig.

A köret currys, paradicsomos jázmin rizs.

Ha nem próbálod ki, fogalmad sincs, mit vesztettél. 😂

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db csirkemell
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 1 db kukorica konzerv
  • 1 dl főzőtejszín
  • A mázhoz: 3 ek. ketchup, 2 ek. mustár, 2 ek. méz, 1 ek. tex-mex fűszerkeverék, csipetnyi csilipehely

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!