Annó, még az internetes világ előtt a bibliám volt Lajos Mari 99 ételrecept, 33 fotó, csudaszép képekkel illusztrált szakácskönyvei. Az összes megvolt.
Jó pár receptet kipróbáltam, mindig elégedett voltam az eredménnyel.
Így merészkedtem valami új, a magyar gyomornak kicsit idegen világba, amikor először elkészítettem ezt az ételt vagy 15 éve a családomnak.
A hümmögő morgásokból ítélve jól választottam.😂
Amikor az ebédvendégeim is elégedetten dőltek hátra, tudtam, ez nyerő kaja.
Látványos és ízletes. Nem utolsó sorban könnyen elkészíthető.
A csirkecombot és a mellet félbevágtam, besóztam. Fél órát állni hagytam, majd lisztbe forgattam.
Kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem és egy tűzálló tálba pakolásztam.
Jöhet a fűszeres pác: ketchup, mustár, méz, tex-mex fűszerkeverék (Lidl), csilipehely keverékével bekentem a csirkéket és máris mehettek napozni a 200 fokos sütőbe, úgy 20 percre.
Miközben sültek, a konzerv kukoricát főzőtejszínnel összekevertem, picit sóztam és pár tekerésnyi feketeborssal fűszereztem. Majd be a hűtőbe, tálalásig.
A köret currys, paradicsomos jázmin rizs.
Ha nem próbálod ki, fogalmad sincs, mit vesztettél. 😂
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db csirkecomb
- 1 db csirkemell
- 1 bögre jázmin rizs
- 1 db kukorica konzerv
- 1 dl főzőtejszín
- A mázhoz: 3 ek. ketchup, 2 ek. mustár, 2 ek. méz, 1 ek. tex-mex fűszerkeverék, csipetnyi csilipehely
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek