Aki ismeri a blogomat, tudja, hogy inspirációmat sokszor merítem Jamie Oliver-től. Szeretem a könnyed főzését, könnyen megvalósítható, szuper ötleteit.
A mai ebédet is ő ihlette. Persze nem hívnának Fejes Anikónak, ha ebbe az ételbe is ne csempésztem volna bele a saját trükkjeimet.
Ugye, hogy látszólag olyan, mint egy hétköznapi rántott hús? Pedig nem az. Sokkal finomabb! Hogy létezhez ez, kérdezitek.
Hát most jól megmutatom. Ily módon a hús belül puha, omlós, kívül harsogóan ropogós.
Az egész csirkét darabjaira szedtem, a mellét a csonttal együtt félbevágtam. (A hátából húsleves alapot főztem jobb napokra)
A csirkedarabokat besóztam és csirkefűszerrel bedörzsöltem, majd napraforgó olajat öntöttem rá, beleforgattam minden porcikáját és egy órácskára békén hagytam, hogy a fűszerek átjárják.
Belesorakoztattam egy nagyobb tűzálló tálba és betoltam fél órára a 200 fokos sütőbe.
Mindeközben egy szikkadt bagettet (más kenyér is kiválóan megteszi) késes aprítóval durvára daraboltam és pár csipetnyi csípős csilipehellyel összekevertem.
A félig sült csirkéket kiszedtem a tálból, a kenyérőrleményt a helyükre öntöttem és alaposan összekevertem a fűszeres olajjal úgy, hogy minden darabkát átjárjon. Ha kell pótolni kicsi olajjal, akkor tegyetek hozzá.
Jöhet a “panírozás”.
Lisztet és vizet összekevertem. Olyan állaga legyen, mint a palacsinta tésztának. Ebbe mártottam bele a csirkedarabokat, majd hempergettem bele jó alaposan a kenyérmorzsába.
Visszatoltam a sütőbe és még egy bő fél órát sütöttem.
Az eredmény? Káprázatos!!!! Omlós, szaftos hús, hersegően ropogós panír.
Nem is kíván ez az étel más köretet, mint egy hűvös tzatzikit vagy egy könnyű salátát.
Hozzávalók:
- 1 egész tanyasi csirke (kb. 1 1/2 kg)
- 1 db szikkadt bagett
- 1 dl napraforgó olaj
- 3-4 ek. liszt
- csirkefűszer keverék
- csípős csilipehely
- só
Íme Jamie videója:
Oven-fried Chicken | Channel 4 | Jamie Oliver
Oven-fried chicken gives us that #FridayFeeling! Anyone else? 🍗
Közzétette: Jamie Oliver – 2018. június 22., péntek
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: