Konyhagyári capriccio

Ragacsos kacsamell csíkok, ananászos zöldségkörettel

Ragacsos kacsamell csíkok, ananászos zöldségekkel

Az ugye tisztán kivehető a receptjeimből, hogy szeretem a keleti konyhát (is) 😂.

Hogy ez mennyire autentikus, fogalmam sincs, de számít ez?

Jól sikerült, mind megettük és a ez a lényeg. 

Na fussunk neki!

Az is ismeretes – ha valaki a blogomat olvassa -, hogy sok alapanyagot a Lildben vásárolok. Némi szponzorációt már kiérdemelhettem volna. 🤔

Nos, a kacsamell is onnan valósi. Remek!

Felcsíkoztam, beszórtam kínai 5 fűszer keverékkel, világos szójaszósszal, thai szósszal nyakon öntöttem, alaposan összeforgattam egy kis mogyoróolajjal és békén hagytam fél órácskát.

Ez alatt a friss, édes, nedvdús ananászt felkockáztam.

A piros/sárga/zöld kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkoztam, akárcsak a lilahagymát.

Elkészítettem a szószt. Mézet, ketchupot, szójaszószt, balzsamecetet és csípős csilipelyhet összekevertem. Inkább az édes/csípős íz domináljon. Nem tudok pontos mennyiséget írni. Kóstolgatom.

Elő a wokkal! Egy kevés mogyoróolajat alaposan felforrósítottam, a zöldségeket egyszerre beledobtam és gyakori rázogatással megpirítottam. De csak annyira, hogy roppanós maradjon mind.

Most a kacsamell csíkok következnek. 

A visszamaradt olajban, amiben a zöldségek sültek, beletettem a húst és jó erős tűzön megpirítottam.

Majd azon forrón a  szószban meghempergettem, megszórtam szezámmaggal és betoltam a forró sütőbe. Hadd rogyogjon! Klasszul rákaramellizálódik a cucc.

Már majdnem kész. Csak a pirított tésztát kell összedobni.

Az sem nagy művészet, de leírom részletesen, mert van rá igény. 😂

Így készítsd és tuti jó lesz:

A spagettit a szokott módon enyhén!!!! (mert a szójaszósz is sós) sós vízben al dente kifőzöm. Legyen még egy picit fehér a tészta közepe. Leöntöm a vizet róla úgy, hogy csak épp egy kevés maradjon a fazékban. Hozzáöntök kb. 1 ek. sötét szójaszószt, átkeverem alaposan, lefedem és hagyom nagyjából 5 percig, hogy a forró tészta beszívja a szószt. Egy lötty olaj és kész is. 🤗

Hozzávalók 2 főre:

  • 2db kacsamell filé, kb. 40 dkg
  • piros/sárga/zöld kaliforniai paprikák fele
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db friss ananászból egy maréknyi
  • 20 dkg spagetti
  • kínai 5 fűszer keverék
  • világos és sötét szójaszósz
  • thai szósz
  • méz
  • ketchup
  • mogyoróolaj
  • csilipehely
  • szezámmag
  • balzsamecet

Szezámmagos kacsamell csíkok, ananászos pirított zöldséggel

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!