Az ugye tisztán kivehető a receptjeimből, hogy szeretem a keleti konyhát (is) 😂.
Hogy ez mennyire autentikus, fogalmam sincs, de számít ez?
Jól sikerült, mind megettük és a ez a lényeg.
Na fussunk neki!
Az is ismeretes – ha valaki a blogomat olvassa -, hogy sok alapanyagot a Lildben vásárolok. Némi szponzorációt már kiérdemelhettem volna. 🤔
Nos, a kacsamell is onnan valósi. Remek!
Felcsíkoztam, beszórtam kínai 5 fűszer keverékkel, világos szójaszósszal, thai szósszal nyakon öntöttem, alaposan összeforgattam egy kis mogyoróolajjal és békén hagytam fél órácskát.
Ez alatt a friss, édes, nedvdús ananászt felkockáztam.
A piros/sárga/zöld kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkoztam, akárcsak a lilahagymát.
Elkészítettem a szószt. Mézet, ketchupot, szójaszószt, balzsamecetet és csípős csilipelyhet összekevertem. Inkább az édes/csípős íz domináljon. Nem tudok pontos mennyiséget írni. Kóstolgatom.
Elő a wokkal! Egy kevés mogyoróolajat alaposan felforrósítottam, a zöldségeket egyszerre beledobtam és gyakori rázogatással megpirítottam. De csak annyira, hogy roppanós maradjon mind.
Most a kacsamell csíkok következnek.
A visszamaradt olajban, amiben a zöldségek sültek, beletettem a húst és jó erős tűzön megpirítottam.
Majd azon forrón a szószban meghempergettem, megszórtam szezámmaggal és betoltam a forró sütőbe. Hadd rogyogjon! Klasszul rákaramellizálódik a cucc.
Már majdnem kész. Csak a pirított tésztát kell összedobni.
Az sem nagy művészet, de leírom részletesen, mert van rá igény. 😂
Így készítsd és tuti jó lesz:
A spagettit a szokott módon enyhén!!!! (mert a szójaszósz is sós) sós vízben al dente kifőzöm. Legyen még egy picit fehér a tészta közepe. Leöntöm a vizet róla úgy, hogy csak épp egy kevés maradjon a fazékban. Hozzáöntök kb. 1 ek. sötét szójaszószt, átkeverem alaposan, lefedem és hagyom nagyjából 5 percig, hogy a forró tészta beszívja a szószt. Egy lötty olaj és kész is. 🤗
Hozzávalók 2 főre:
- 2db kacsamell filé, kb. 40 dkg
- piros/sárga/zöld kaliforniai paprikák fele
- 1 fej lilahagyma
- 1 db friss ananászból egy maréknyi
- 20 dkg spagetti
- kínai 5 fűszer keverék
- világos és sötét szójaszósz
- thai szósz
- méz
- ketchup
- mogyoróolaj
- csilipehely
- szezámmag
- balzsamecet
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: