Konyhagyári capriccio

Lasagne

Lasagne

Tudom, tudom, ezer és egy recept kering a neten. 

De ez most számomra nagyon különleges, mert Édesem névnapjára készült. 

Tudom, hogy nagyon szereti az olasz konyhát, így ezzel a finomsággal leptem meg. Sikerült. 😍

Boldog Péter napot, drágám! 

Kezdjük is mindjárt a szósz elkészítésével, melynek leírását itt találjátok:

https://konyhagyaricapriccio.cafeblog.hu/2017/01/11/bolognai-ragu-spagettivel/

Tipp: a bolognai ragut jó szaftosra készítettem, hogy a lasagne tésztalapok meg tudjanak benne puhulni. Igenigen, a tésztát nem kell megfőzni.

Miközben rotyog a ragu, megcsináltam a besamel mártást, melybe vörös cheddart reszeltem.

A tűzálló tál alját megkentem egy adag besamellel, ráfektettem a tésztalapot, majd jöhet a ragu, ismét tészta, rá a ragu.

A legfelső tésztasort a megmaradt besamellel zártam. 

Ráreszeltem egy maréknyi cheddart és a 170 fokos sütőben kb. 3/4 órát sütöttem. Késsel beleszúrtam, ha könnyedén átszalad, biztos lehetsz benne, a tésztalap megpuhult.

Kivettem a sütőből és fél órácskát hagytam a pulton. Nem kell megijedni, nem fog kihűlni, viszont így szépen lehet szeletelni.

Örömbódogsááág!

Lasagne

Hozzávalók 2 főre:

  • A ragu hozzávalóit a linkre kattintva éred el
  • 1/2 l besamel mártás
  • 10 dkg vörös cheddar
  • 25 dkg lasagne tészta

Lasagne

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!