Na, ezt a paradoxont fejtsük meg! 😅
Ki ne ismerné itt a Kárpát medencében ezt az “olasz” ételt, a 70-es, 80-as évek kultikus kajáját. Aki számított, ezt rendelt az étteremben. Szerintem nincs olyan gasztroblogger, kinek oldalán ne bukkanna fel.
Olaszok hada kapna a fejéhez és kiáltana ombudsmanért 😂, ha meglátná ezt az ételt, ismerve, mennyire kényesek a konyhájukra. Ugyanis náluk ez nem létezik.
De nálunk népszerűsége töretlen.
Elkészítése sem bonyolult.
Na, hogy az ellentmondást felodjam, ma ebédre csirkemellből sütöttem.
Annak rendje és módja szerint bepaníroztam, annyi a csavarintás, hogy a felvert tojáshoz apróra vágott friss oreganót kevertem. Persze a szárított is megteszi.
Amíg sültek a csibemellek, elkészítettem a ragut:
Egy kanálnyi olajban a konzerv darabos paradicsomot megfőztem, pici só, pici cukor, friss oregano, bors társaságában.
A kifőtt al dente spagettit beleforgattam és kicsit összerottyantom, hogy a tészta beszívja a paradicsomszószt.
A kisült husikat reszelt cheddarral megszórtam és pár perce a forró sütőbe toltam, hogy ráolvadjon.
Ennyi!
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db filézett csirkemell
- 1 doboz darabos paradicsom konzerv
- 25 dkg spagetti
- olaj, só, cukor, oregano, bors
- 5 dkg cheddar sajt
- a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Akkor gyorsan tedd is hozzá hogy mi is az a piccata milanese! Mert nem az a förtelem amit anno (meg ma is) kínáltak a magyar éttermek.
Mi amikor rántott szeletet készítünk, akkor un. bécsi – bundázást alkalmazunk.
A piccata milanese nem más, mint milánói bundázással készült szelet , ami annyit tesz hogy a zsemlemorzsába parmezánsajtot keverünk. NEM PEDIG AZT HOGY MILÁNÓI SPAGETTIT (SONKA, GOMBA, PARADICSOMPÜRÉ), FŐLEG NEM BOLOGNAIT ADUNK HOZZÁ KÖRETNEK!
Hello
Én csak enyit fűznék hozzá amitől az olaszok fognák a fejüket.(piccata milanese)
Köszönöm!