Konyhagyári capriccio

Milánói sertésborda csirkemellből

Milánói sertésborda csirkemellből

Na, ezt a paradoxont fejtsük meg! 😅

Ki ne ismerné itt a Kárpát medencében ezt az “olasz” ételt, a 70-es, 80-as évek kultikus kajáját. Aki számított, ezt rendelt az étteremben. Szerintem nincs olyan gasztroblogger, kinek oldalán ne bukkanna fel.

Olaszok hada kapna a fejéhez és kiáltana ombudsmanért 😂, ha meglátná ezt az ételt, ismerve, mennyire kényesek a konyhájukra. Ugyanis náluk ez nem létezik.

De nálunk népszerűsége töretlen.

Elkészítése sem bonyolult.

Na, hogy az ellentmondást felodjam, ma ebédre csirkemellből sütöttem.

Annak rendje és módja szerint bepaníroztam, annyi a csavarintás, hogy a felvert tojáshoz apróra vágott friss oreganót kevertem. Persze a szárított is megteszi.

Amíg sültek a csibemellek, elkészítettem a ragut:

Egy kanálnyi olajban a konzerv darabos paradicsomot megfőztem, pici só, pici cukor, friss oregano, bors társaságában.

A kifőtt al dente spagettit beleforgattam és kicsit összerottyantom, hogy a tészta beszívja a paradicsomszószt.

A kisült husikat reszelt cheddarral megszórtam és pár perce a forró sütőbe toltam, hogy ráolvadjon.

Ennyi! 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv
  • 25 dkg spagetti
  • olaj, só, cukor, oregano, bors
  • 5 dkg cheddar sajt
  • a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Viktor Juhász says:

    Akkor gyorsan tedd is hozzá hogy mi is az a piccata milanese! Mert nem az a förtelem amit anno (meg ma is) kínáltak a magyar éttermek.
    Mi amikor rántott szeletet készítünk, akkor un. bécsi – bundázást alkalmazunk.
    A piccata milanese nem más, mint milánói bundázással készült szelet , ami annyit tesz hogy a zsemlemorzsába parmezánsajtot keverünk. NEM PEDIG AZT HOGY MILÁNÓI SPAGETTIT (SONKA, GOMBA, PARADICSOMPÜRÉ), FŐLEG NEM BOLOGNAIT ADUNK HOZZÁ KÖRETNEK!

  2. hacrwa1@gmail.com says:

    Hello
    Én csak enyit fűznék hozzá amitől az olaszok fognák a fejüket.(piccata milanese)
    Köszönöm!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!