Grillszezon van, ez kétségtelen. De mihez kezdjen az, akinek nincs ehhez való alkalmatossága?
Fel a fejjel! Van megoldás! A konyhádban is hipphopp elkészítheted.
Először a húst készítettem elő: bbq szósz, mustár, szójaszósz, grillfűszer keveréket összekutyultam és az enyhén kiklopfolt húsra kenegettem.
A sütőtálban megolvasztottam egy kevéske zsírt és beleforgattam a húsokat, majd egymás mellé fektetve és lefedve betoltam a 200 fokos sütőbe. 1 óra alatt szépen megpuhul. Félidőben megfordítottam őket.
Megszabadítottam az alufóliától és grillező fokozatban pirosra sütöttem.
Míg ez zajlott, a kukoricákat bő sós vízben megfőztem, lecsepegtettem. Egy teflon serpenyőben vajat hevíttettem és a kukoricák oldalait “meggrilleztem”.
A padlizsánsalátához a padlizsánt félujjnyi karikára vágtam, besóztam és negyedórácskát hagytam állni. Leitattam róla a nedvességet és egy beolajozott tepsibe téve megsütöttem.
Miután kihűlt, felkarikázott paradicsommal felváltva egy tálba tettem sóztam, borsoztam és kézzel tördelt feta sajtot szórtam a tetejére.
A coleslow salátához a káposztát aprítógéppel felaprítottam, almareszelőn lereszelt sárgarépát és felkockázott lilahagymát tettem hozzá. Só és bors társaságában hagytam összeérni.
Fokhagymás majonézt és görög joghurtot kevertem hozzá és tálalásig a hűtőben várakozott.
A napsütötte teraszon ebédeltünk.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet csontos tarja
- 4 cső kukorica
- 1 db padlizsán
- 3 szem paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 2 maroknyi reszelt káposzta
- 1 db sárgarépa
- 5 dkg fetasajt
- fokhagymás majonéz
- görög joghurt
- BBQ szósz, mustár, szójaszósz, grillfűszer keverék, só, bors
- zsír, olaj, vaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: