Konyhagyári capriccio

Grillezésre fel! BBQ tarja, temérdek zöldséges salátával

BBQ oldalas, zöldségsalátákkal

Grillszezon van, ez kétségtelen. De mihez kezdjen az, akinek nincs ehhez való alkalmatossága?

Fel a fejjel! Van megoldás! A konyhádban is hipphopp elkészítheted.

Először a húst készítettem elő: bbq szósz, mustár, szójaszósz, grillfűszer keveréket összekutyultam és az enyhén kiklopfolt húsra kenegettem.

A sütőtálban megolvasztottam egy kevéske zsírt és beleforgattam a húsokat, majd egymás mellé fektetve és lefedve betoltam a 200 fokos sütőbe. 1 óra alatt szépen megpuhul. Félidőben megfordítottam őket.

Megszabadítottam az alufóliától és grillező fokozatban pirosra sütöttem.

Míg ez zajlott, a kukoricákat bő sós vízben megfőztem, lecsepegtettem. Egy teflon serpenyőben vajat hevíttettem és a kukoricák oldalait “meggrilleztem”.

A padlizsánsalátához a padlizsánt félujjnyi karikára vágtam, besóztam és negyedórácskát hagytam állni. Leitattam róla a nedvességet és egy beolajozott tepsibe téve megsütöttem. 

 

Miután kihűlt, felkarikázott paradicsommal felváltva egy tálba tettem sóztam, borsoztam és kézzel tördelt feta sajtot szórtam a tetejére.

Grillezett padlizsán saláta, paradicsommal, feta sajttal

A coleslow salátához a káposztát aprítógéppel felaprítottam, almareszelőn lereszelt sárgarépát és felkockázott lilahagymát tettem hozzá. Só és bors társaságában hagytam összeérni. 

Coleslow saláta

Fokhagymás majonézt és görög joghurtot kevertem hozzá és tálalásig a hűtőben várakozott.

A napsütötte teraszon ebédeltünk.BBQ oldalas, grillezett padlizsán saláta, coleslow saláta, vajas kukorica

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet csontos tarja
  • 4 cső kukorica
  • 1 db padlizsán
  • 3 szem paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 maroknyi reszelt káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 5 dkg fetasajt
  • fokhagymás majonéz
  • görög joghurt
  • BBQ szósz, mustár, szójaszósz, grillfűszer keverék, só, bors
  • zsír, olaj, vaj

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!