Konyhagyári capriccio

BBQ pulykaszárny, vajas kukoricával

BBQ pulykaszárny, vajas kukoricával

Sosem kedveltem a pulykahúst – nekem túl száraz – míg nem kóstoltam a szárnyát.

Hát! Nagy volt a meglepetés, mert finom, szaftos, ízes.

Roppant egyszerű az elkészítése: a szárnyakat feldaraboltam, a BBQ szószt  alaposan beledörzsöltem, bőrével lefelé a sütőtálba tettem, öntöttem hozzá egy deci barnasört, alufóliával lefedtem és 170 fokra előmelegített sütőben hagytam sülni kb. 2 óra hosszat. Bizony! Kell ennyi idő. De ez az egyetlen hátránya.

Időnként ránéztem, meglocsolgattam a pecsenyelével.

A 2 óra leteltével leszedtem a fóliát, bőrükkel felfelé fordítottam és negyed óra hosszan légkeveréssel piros ropogósra sütöttem.

Míg sültek a szárnyak, a csemege kukorica csövet elharmadoltam és sós vízben puhára főztem.

Forró vajban megforgattam.

Végül, bár ez nem volt tervbe véve, a visszamaradt pecsenyelével meglocsoltam. Hát nem rontotta el. 😊

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db pulykaszárny
  • 2 db csemege kukorica
  • 2-3 ek. BBQ szósz
  • 1 ek. vaj
  • 1 dl barna sör

BBQ pulykaszárny, vajas kukoricával

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm és örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Jól esik az ilyen visszajelzés, kedves Margit. 😊

  2. Margit Orszagh says:

    Minden recepted, illetve főztödet elolvasom és nagyon tetszenek. Volt, amit már el is készítettem többször is.
    Köszi és további szép vasárnapot Nektek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!