Még mindig tartja magát a forróság. Ilyenkor könnyebb ételt kívánunk.
Szerencsére a csirke az egyik legsokoldalúbban elkészíthető húsféle, így számba véve a hűtőben talált alapanyagokat, egy finom, viszonylag gyorsan elkészíthető ételt gondoltam ki.
Az egész csirkét feldaraboltam (a szárnyak és a farhát ment a fagyóba, majd készül belőle jóféle zöldségleves), fűszerkeverékkel megszórtam, sóztam, egy kis citromlével meglocsoltam.
Egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalukat erős tűzön megpirítottam egy kevés olaj és vaj keverékében, egy kevéske száraz fehérbort öntöttem alá, visszavettem a hőfokot és készresütöttem.
Kiszedtem a húsokat a serpenyőből és melegen tartottam.
A visszamaradt vajas pecsenyelében átforrósítottam a főzőtejszínt.
Megpároltam a borsót és a felkarikázott sárgarépát, majd a forró tejszínhez kevertem.
A csirkealkatrészeket visszatettem a szószba és összemelegítettem. Végül pár csepp citromlevet adtam hozzá.
Szélesmetélttel tálaltam.
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 db egész csirke
- 2 db sárgarépa
- egy maréknyi mirelit zölborsó
- 1 ek. olaj
- 1 ek. vaj
- 2 dl főzőtejszín
- csirkefűszer keverék
- só
- 1 citrom leve
- 25 dkg szélesmetélt
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: