Konyhagyári capriccio

Sült csirkealkatrészek, pikáns, tejszínes szósszal

Sült csirke tejszínes szósszal

Még mindig tartja magát a forróság. Ilyenkor könnyebb ételt kívánunk. 

Szerencsére a csirke az egyik legsokoldalúbban elkészíthető húsféle, így számba véve a hűtőben talált alapanyagokat, egy finom, viszonylag gyorsan elkészíthető ételt gondoltam ki.

Az egész csirkét feldaraboltam (a szárnyak és a farhát ment a fagyóba, majd készül belőle jóféle zöldségleves), fűszerkeverékkel megszórtam, sóztam, egy kis citromlével meglocsoltam.

Egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalukat erős tűzön megpirítottam egy kevés olaj és vaj keverékében, egy kevéske száraz fehérbort öntöttem alá, visszavettem a hőfokot és készresütöttem.

Sült csirke tejszínes szósszal

Kiszedtem a húsokat a serpenyőből és melegen tartottam.

A visszamaradt vajas pecsenyelében átforrósítottam a főzőtejszínt.

Megpároltam a borsót és  a felkarikázott sárgarépát, majd a forró tejszínhez kevertem.

A csirkealkatrészeket visszatettem a szószba és összemelegítettem. Végül pár csepp citromlevet adtam hozzá.

Sült csirke tejszínes szósszal

Sült csirke tejszínes szósszal

Szélesmetélttel tálaltam.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 db egész csirke
  • 2 db sárgarépa
  • egy maréknyi mirelit zölborsó
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • csirkefűszer keverék
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg szélesmetélt

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!