Konyhagyári capriccio

Búbos hús

Búbos hús

Az úgy volt, hogy semmi, de semmi ötletem nem volt, mi legyen a mai ebéd.

Mit tesz ilyenkor az eltökélt háziasszony, akinek az oldalbordája nyíg, hogy mennyire éhes? Feltérképezi a hűtő tartalmát. Az ott talált választék csak ad némi ihletet.

Így is lett. Volt 4 szép szelet tarja, egy megbontott csomag erdei sonka, épp 4 szelet, a fagyóban zöldborsó, a szekrényben szárított kínai illatos gomba, a kenyértartóban egy megszikkadt kenyércsücsök.

Lassan összeállt a kép…

Legyen a mai ebéd búbos hús.

Búbos hús

A szárított gombát forró vízben hagytam megpuhulni.

A kenyeret felkockáztam és egy kevés tejben megáztattam. Fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával. Hozzákevertem a felaprított hagymát, a gombát, a mirelit borsót (nem pároltam meg előtte), fél kápia paprikát felkockázva és egy egész tojást.

A tarját besóztam, kevés lisztben meghempergettem és kevés zsiradékban mindkét oldalát elősütöttem.

Tűzálló tálba tettem egymás mellé, a zsiradékot, amiben sültek rájuk öntöttem.  Rápúpoztam a hússzeletekre a gombás, borsós masszát, betakartam az erdei sonka szeletekkel.

Alufóliával befedtem a tálat és 200 fokos sütőbe toltam fél órára. Néha-néha a zsiradékkal locsolgattam. Az erdei sonka nem túl zsíros, könnyen kiszárad, ezért szükséges.

Végül reszelt cheddaral megszórtam és fólia nélkül 10 percre visszatettem a sütőbe, míg rá nem olvadt a búbra.

Köretként vajban pirított burgonyát tálaltam.

Tessék kipróbálni! Nagyon ízletes és vendégvárónak sem utolsó.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet erdei sonka 
  • 2 szelet kenyér
  • egy maréknyi mirelit zöldborsó
  • egy maréknyi kínai illatos gomba vagy 1/4 kg csiperke
  • 1 kisebb fel vöröshagyma
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg reszelt cheddar
  • só, bors, pirospaprika, liszt, tej
  • 1/2 kg burgonya
  • zsír a hússütéshez
  • vaj a burgonya pirításhoz

Búbos hús tarjából

Búbos hús tarjából

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!