Konyhagyári capriccio

Joghurtos pácban érlelt, ropogós bundás csibefalatok

Joghurtos csibefalatok, ropogós bundában

Azt gondolom, ez az étel a rántott hús alternatívája lehet, kevesebb a macera a panírozással, ropogós bunda a végeredmény.

Kezdjük is a páccal: a joghurtba csirkefűszer keveréket és egy csipetnyi csili pelyhet kevertem és beleforgattam a félbe vágott csibecomb filéket. 2 órát csücsült a hűtőben. 

Panír: a lisztet egy nagyobb edényben összekevertem a sütőporral és a joghurtmázas szeleteket szépen beborítottam vele úgy, hogy mindenütt bevonja a liszt. Nem baj, ha kicsit vastagabb is. Muszáj így csinálni, hogy sütéskor ne fröcsköljön. Így is fog picinkét.

Forró, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Belül puha, omlós, kívül harsogó, ropogós lett. Abbahagyhatatlan, de tényleg! 😂

Jó szívvel ajánlom hozzá ezt a magam kreálta salátát?, szószt?, az igazság valahol félúton van. Klasszul kiegészíti hűvös, savanykás ízével a picit csípős csibehusit.

Így készül, roppantmód egyszerűen: a csemege uborkát kicsi kockákra, a lilahagymát félfőre vágtam, a fokhagymát lereszeltem. Mindezeket belekevertem a görög joghurtba, kanálnyi uborkalét öntöttem hozzá és tálalásig a hűtőben hagytam.

Tepsiben sült hasábkrumplival tálaltam.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1/2 kg filézett csibecomb
  • A páchoz: 2 dl joghurt, 1 ek. csirkefűszer keverék, 1 csipet csípős csilipehely
  • A bundához: 15 dkg liszt, 1 kk. sütőpor
  • A szószhoz: 2 dl görög joghurt, 3-4 db csemege uborka, 1 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. ecetes uborkalé

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!