Konyhagyári capriccio

Fokhagymás pecsenye libamáj zsírjában sütve

Pecsenye libamáj

Hát nem kifejezetten kánikula étel, de nem tudtam ellenállni a piacon oly  csábítóan hívogató libamájnak.

Az ára is elég baráti, így egy doboz libazsír társaságában a kosaramban landolt.

Egy kedves nénitől még vettem finom újhagymát, édes paradicsomot és a zsákmánnyal már indultam is haza, hogy minél hamarabb kész legyen a pazar ebéd.

Nincs nagy titok az elkészítésében. 😊 Felolvasztottam a libazsírt egy edényben és szépen egymás mellé tettem a libamájat. Sóztam picit, beledobáltam a felezett fokhagyma gerezdeket, majorannát és kevés pirospaprikát. NAGYON lassú tűzön kb. fél órát sütöttem. Ennyi idő pont elég, hogy puha legyen. 😊 végül a még forró zsírba nagyon apróra kockázott lilahagymát tettem.

Fontos, hogy a májat teljesen ellepje a zsír, különben a kikandikáló részek kiszáradhatnak.

Pecsenye libamáj zsírjában

Hűtöttem, fújtam, legyeztem, hogy kihűljön és  be tudjam tenni a hűtőbe. 😂

De győzött az éhes pocak.

Tálaltam, azon langyosan, friss kenyérrel, paradicsommal, lilahagymával, újhagymával.

 

Pecsenye libamáj zsírjában

Hozzávalók:

  • 1/2 kg pecsenye libamáj
  • 30 dkg libazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • só, majoranna, pirospaprika

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!