Hát nem kifejezetten kánikula étel, de nem tudtam ellenállni a piacon oly csábítóan hívogató libamájnak.
Az ára is elég baráti, így egy doboz libazsír társaságában a kosaramban landolt.
Egy kedves nénitől még vettem finom újhagymát, édes paradicsomot és a zsákmánnyal már indultam is haza, hogy minél hamarabb kész legyen a pazar ebéd.
Nincs nagy titok az elkészítésében. 😊 Felolvasztottam a libazsírt egy edényben és szépen egymás mellé tettem a libamájat. Sóztam picit, beledobáltam a felezett fokhagyma gerezdeket, majorannát és kevés pirospaprikát. NAGYON lassú tűzön kb. fél órát sütöttem. Ennyi idő pont elég, hogy puha legyen. 😊 végül a még forró zsírba nagyon apróra kockázott lilahagymát tettem.
Fontos, hogy a májat teljesen ellepje a zsír, különben a kikandikáló részek kiszáradhatnak.
Hűtöttem, fújtam, legyeztem, hogy kihűljön és be tudjam tenni a hűtőbe. 😂
De győzött az éhes pocak.
Tálaltam, azon langyosan, friss kenyérrel, paradicsommal, lilahagymával, újhagymával.
Hozzávalók:
- 1/2 kg pecsenye libamáj
- 30 dkg libazsír
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- só, majoranna, pirospaprika
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: