Konyhagyári capriccio

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás

Miközben készül az ebéd rádiót szoktam hallgatni. Ma sem volt másképp. Épp híreket mondtak, megemlítve, hogy mi, magyarok mennyire kevés halat eszünk. A magyarázat is megvan hozzá, hiszen a valamikori olcsó hal árak már rég a múltté. A jóval kétezer forint feletti kilós árak valóban nem túl barátiak.

Azért igyekszem időnként belecsempészni a hétvégi menübe.

Az afrikai törpeharcsa nagyon kellemes ízű hal, sokféleképp elkészíthető. Ma egy klasszikus magyar étel került az asztalunkra.

Nagy előnye, hogy a hal és a köret párhuzamosan készíthető, így nagyjából fél-háromnegyed óra alatt tálalható.

A harcsát nagyobb kockára vágtam, alaposan besóztam és egy órácskát hagytam békén.

A szalonnát felkockáztam és egy kanálnyi zsíron ropogósra sütöttem. A felét félre tettem a túrós csuszához.

A zsírban megfonnyasztottam a hagymát és a fokhagymát, majd erős tűzön megkapattam a halkockákat.

Mérsékeltem a tüzet, megszórtam pirospaprikával és máris jöhet bele a felszeletelt csípős és édes paprika, majd a paradicsom.

Óvatosan rázogatva – nehogy a hal összetörjön – összekevertem és egy decinyi száraz fehérbort öntöttem alá. 

Addig pároltam, míg a zöldségek meg nem puhultak.

A halkockákat kiszedtem egy tálba és egy nagyon vékony lisztes tejfölös habarást készítettem. Visszatettem a haldarabokat és picit összerottyantottam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg afrikai harcsa, filézve
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db édes zöldpaprika
  • 1 db kisebb csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. sertészsír

Harcsapaprikás túrós csuszával

 

A túrós csusza receptjét itt találjátok:

Túrós csusza

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!