Rántott hús, az örök, a megunhatatlan most egy kis fazonigazítással.
A francia saláta is kapott egy csöpp ráncfelvarrást.
No, haladjuk szépen sorban.
A csirke felsőcombokat a bőrös részüknél beirdaltam, pont úgy, mint ahogy a hallal tenném. Hogy miért? Két oka is van: a pác, amit alább olvashatsz, jobban bejárja a húst, másrészt a sütést rövidíti meg.
Szóval a combok kaptak egy fűszeres joghurtos pácot. A joghurtot sóztam, csirkefűszer, darált bors, egy kanálnyi szójaszósz került még bele. Ebben megforgattam a combokat, a hűtőbe tettem és 2 órára elbúcsúztunk egymástól.
Bő olaj és zsír keveréket forrósítottam, de csak szerényen, hiszen a csontos húst nem szabad nagy lángon sütni, mert nem sül át tisztességesen.
Amíg melegedett a zsiradék, összedobtam a “panírt”:
lisztet és ugyanannyi zsemlemorzsát összekevertem, szórtam bele pirospaprikát, őrölt csilit, frissen darált borsot.
A kicsit lecsepegtetett combokat jó alaposan, megnyomkodva beleforgattam a lisztes keverékbe és mindkét oldalát ropogósra sütöttem.
A panír isteni ropogós lett, a hús finom, puha, omlós.
Az én franciasalátám:
A sárgarépát felkarikáztam és kevés sós vízben csak addig pároltam, amíg roppanós maradt. Hozzádobtam a mirelit borsót, annak elég pár perc a puhuláshoz.
Míg hűltek, felapróztam egy lilahagymát, felkockáztam egy szelet maasdamer sajtot és egy csemege uborkát.
Összekevertem a kihűlt zöldségekkel, egy maréknyi madársalátával és egy doboz kukoricával.
A tejfölös majonézzel összeforgattam és tálalásig a hűtőben tartottam.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db csontos csirke felsőcomb
- 2 dl joghurt
- csirkefűszer keverék, só, bors, szójaszósz
- a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa, bors, pirospaprika, csilipor
A salátához:
- 1 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 1 marék mirelit borsó
- 1 szelet maasdamer sajt
- 1 db csemege uborka
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 marék madársaláta
- 1 dl majonéz
- 2 ek. tejföl
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: