Nagyon hirtelen fordult hideg, szeles időre szeptember vége.
Szerintetek ebben a dög orkánerejű szélben, hidegben mi mást együnk, mint jó forró hagymalevest, krumpligombóckákkal. Igazam van? 😊
Vajban megpároltam az apróra vágott hagymát, picit sóztam közben, hogy könnyebben puhuljon. Felöntöttem egy liter vízzel, belemorzsoltam a leveskockát (a finnyásak csinálják húsleves alaplével).
Belereszeltem két gerezd fokhagymát, fűszereztem pici borssal és pirospaprikával és készre főztem. Végül egy kanálnyi tejszínt kevertem bele.
Miközben főtt a leves, kockára vágott krumplit főztem, lehűtöttem a teraszon. (Ebben a tomboló szélben nem kellett sok idő 😂)
Összetörtem, tojással és annyi liszttel összekevertem, hogy formázható legyen. Sóztam, borsoztam. Vizes kézzel pici gombóckákat gyártottam és a bugyogó levesbe potyogtattam őket. Ha feljött a leves színére, kész is.
Finom, laktató, jóleső.😍
Hozzávalók 2 főre:
- 3 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. vaj
- 1 db zöldséges leveskocka
- 1 ek. tejszín
- só, bors, pirospaprika
A krumpligombóchoz:
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 tojás
- liszt
- só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: