Konyhagyári capriccio

Hagymaleves krumpligombóccal

Hagymaleves krumpligombóccal

Nagyon hirtelen fordult hideg, szeles időre szeptember vége.

Szerintetek ebben a dög orkánerejű szélben, hidegben mi mást együnk, mint jó forró hagymalevest, krumpligombóckákkal. Igazam van? 😊

Vajban megpároltam az apróra vágott hagymát, picit sóztam közben, hogy könnyebben puhuljon. Felöntöttem egy liter vízzel, belemorzsoltam a leveskockát (a finnyásak csinálják húsleves alaplével).

Belereszeltem két gerezd fokhagymát, fűszereztem pici borssal és pirospaprikával és készre főztem. Végül egy kanálnyi tejszínt kevertem bele.

Miközben főtt a leves, kockára vágott krumplit főztem, lehűtöttem a teraszon. (Ebben a tomboló szélben nem kellett sok idő 😂)

Összetörtem, tojással és annyi liszttel összekevertem, hogy formázható legyen. Sóztam, borsoztam. Vizes kézzel pici gombóckákat gyártottam és a bugyogó levesbe potyogtattam őket. Ha feljött a leves színére, kész is.

Finom, laktató, jóleső.😍

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 db zöldséges leveskocka
  • 1 ek. tejszín
  • só, bors, pirospaprika

A krumpligombóchoz:

  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 tojás
  • liszt
  • só, bors

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!