Konyhagyári capriccio

Rakott krumpli Konyhagyári Capriccio módra

Rakott krumpli kicsit másképp

A napokban sok húsos ételt ettünk, ezért arra gondoltam, készítek valami olyat, ami kicsit kímélőbb.

Nagyon szeretjük  a rakott krumplit, de az is unalmassá tud válni.

Egy volt biztos, a burgonya. Szétnéztem a hűtőben, találtam füstölt szalonnát, húsos kolozsvári szalonnát és kolbászt. 

Kész is volt a terv. 

A krumplit héjában megfőztem. 

A szalonnákat felkockáztam, a kolbászt felkarikáztam és egy kanálnyi zsíron elősütöttem. 

Fokhagymát reszeltem tejföl és tejszín keverékébe. Sóztam, borsoztam. 

A cheddar sajtot lereszeltem. 

A meghámozott krumplit is lereszeltem (almareszelőn). 

A kisült zsiradék egy részével kikentem egy cseréptálat.

Jöhet a rétegezés ebben a sorrendben:

Reszelt krumpli, szalonnás, kolbászos cucc, tejfölös, tejszínes mártás, reszelt sajt. 

Végül a maradék sült zsírral meglocsoltam a tetejét. 

200 fokra előmelegített sütőbe toltam és fél óra alatt addig sütöttem, míg piros nem lett a teteje.

 

Rakott krumpli kicsit másképp

 

Savanyúsággal tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 10 db közepes méretű krumpli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász 
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 ek. zsír
  • só, bors

Rakott krumpli kicsit másképp

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!