Útra keltem képzeletben, hogy egy különleges fogás kerüljön asztalunkra.
Egészen a Távol-keletig repültem, hogy ezt a fogást elkészítsem.
Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de érdemes ráfordítani az időt.
A bőrös császárhúst félbe vágtam.
Egy fazékban a szójaszószt, a balzsam ecetet, a sót, a cukrot, az elnegyedelt hagymát, a zúzott fokhagymát összemelegítettem, frissen őrölt borssal, csilipehellyel és babérlevéllel fűszereztem, felöntöttem vízzel.
A császárhúst beletettem és kb. másfél órán át, lassan pöszmörögve puhára főztem, időnként megforgattam.
Ha átszalad a kés a húson, biztosak lehetünk benne, hogy megpuhult.
Kiszedtem egy tányérba és hagytam teljesen hidegre hűlni.
A hús főzővizét erős tűzön egészen sűrűre, mártásszerűre beforraltam.
A kihűlt húsdarabokat alaposan letörölgettem, bevagdaltam a bőrös felén és bő olajban pirosra sütöttem. LEFEDVE, MERT FRÖCSÖG PISZKOSUL!!!!
Párolt rizst készítettem hozzá, nagyon kevéssé sózva, mert a húsnak és a szósznak is intenzív az íze.
Jól illik hozzá a coleslaw saláta frissessége, ropogóssága.
Tálaláskor a húst meglocsoltam a mártással.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg bőrös hasaalja (császárhús)
- 3 ek. világos szójaszósz
- 1 ek. balzsam ecet
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kristály cukor
- csilipehely, őrölt bors, babérlevél
- olaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: