Konyhagyári capriccio

Baconbe tekert lazac petrezselyem mártással

Baconbe tekert lazac petrezselyem mártással

Nem, nem ezt terveztem ebédre készíteni, de ki tudja miért, halat ettem volna. Lassan össze is állt a fejemben a recept. Persze nem volt hozzá semmi alapanyag itthon, csak szélesmetélt.

Megkávéztunk és elindultunk a beszerző útra Drágámmal. Olyan szépen sütött a Nap, jól esett elsétálnunk a közeli Aldiba, hogy megvegyük a hozzávalókat.

Ilyen szép út vezet oda itt nálunk, vidéken. 😊

Bizton állíthatom ez egy remek recept, a kezdők is bátran neki állhatnak. A félsz, hogy kiszárad a túlsütéstől a hal, a baconbe való betekeréssel szerte foszlik. 

Na de túlságosan előre futottam. 

Nézzük lépésről lépésre, hogy készült:

A mirelit lazacot kiolvasztottam, a felesleges vizet papírtörlőn leitattam, majd baconbe tekertem. Állítva egy tűzálló tálba pakoltam, frissen őrölt színes borsot tekertem rá és egy kocka vajat tettem a tetejére. Így⤵

Baconbe tekert lazac

Betuszkoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. fél órára. Ez idő alatt az olvadt vaj szépen lecsordogált a lazac tekercsben és nem hagyta kiszáradni. 

Míg sült a halacska, elkészítettem a petrezselyem mártást. 

Csináltam egy vékony besamel mártást, tejszínnel felöntöttem, az apróra vágott petrezselymet pár percig pároltam a mártásban. Sóztam, színes borssal fűszereztem, egy korty száraz bort öntöttem bele, végül egy kevés reszelt cheddarral sűrítettem. 

A szélesmetéltet al dente kifőztem, összeforgattam a halsütés során megolvadt vajjal. 

Tálaláskor a lazacot egy kis citromlével megöntöztem. 

Bármely ünnepi asztalon megállja a helyét, csak győzd bezsebelni az elismeréseket.🤗

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db lazacfilé (kb. 1/2 kg) 
  • 25 dkg szélesmetélt
  • 8 db bacon szelet
  • egy jó nagy csokor petrezselyem
  • fél marék reszelt cheddar
  • 2 dl tejszín 
  • kb. 5 dkg vaj
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt színes bors 
  • fél citrom leve

Baconbe tekert lazacfilé

Baconbe tekert lazacfilé

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!