Hiába no, még tél van, dacára a pluszoknak. Melengető jó érzés kicsit tartalmasabb ebédet készíteni.
Mondhatni láblógatós étel, ha már szeretnék saját szlogenemnek megfelelni.
Tényleg nem sok előkészítést igényel.
A hús bőrös részét csinosra rézsútosan bevágtam, sóval bedörzsöltem, színes borsot tekertem rá.
A cserépedényt zsírral kikentem, karikára vágott lila- és vöröshagymával beterítettem és ráfektettem a húst bőrös részével felfelé.
Sört öntöttem alá, lefedtem és 2 órára betoltam a 180 fokos sütőbe. Fél óránként ránéztem és saját levével locsolgattam. Amikor megpuhult, levettem a cserépedény tetejét és hőlégkeveréssel piros ropogósra sütöttem.
Míg sült, elkészítettem a dödöllét:
A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főztem.
Leöntöttem annyi vizet, hogy egy kevés maradjon a krumplin. Alaposan összetörtem. Alacsony lángon hagytam a lapot és a lisztet fokozatosan beleszórva, folyamatos keveréssel összedolgoztam.
Egy serpenyőben zsírt forrósítottam és két kanál segítségével a dödöllét beleszaggattam. Mindkét oldalát pirosra sütöttem. Tálalásig melegen tartottam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg bőrös császárhús
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej lilahagyma
- 1 ek. zsír
- só, színes bors
- 1dl sör
A dödölléhez:
- 1/2 kg krumpli
- 4-5 ek. liszt
- só
- 2 ek. zsír
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: