Konyhagyári capriccio

Sült bőrös császárhús dödöllével

Sült bőrös császárhús dödöllével

Hiába no, még tél van, dacára a pluszoknak. Melengető jó érzés kicsit tartalmasabb ebédet készíteni. 

Mondhatni láblógatós étel, ha már szeretnék saját szlogenemnek megfelelni. 

Tényleg nem sok előkészítést igényel. 

A hús bőrös részét csinosra rézsútosan bevágtam, sóval bedörzsöltem, színes borsot tekertem rá. 

A cserépedényt zsírral kikentem, karikára vágott lila- és  vöröshagymával beterítettem és ráfektettem a húst bőrös részével felfelé. 

Sört öntöttem alá, lefedtem és 2 órára betoltam a 180 fokos sütőbe. Fél óránként ránéztem és saját levével locsolgattam. Amikor megpuhult, levettem a cserépedény tetejét és hőlégkeveréssel piros ropogósra sütöttem. 

Míg sült, elkészítettem a dödöllét:

A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főztem. 

Leöntöttem annyi vizet, hogy egy kevés maradjon a krumplin. Alaposan összetörtem. Alacsony lángon hagytam a lapot és a lisztet fokozatosan beleszórva, folyamatos keveréssel összedolgoztam.

Egy serpenyőben zsírt forrósítottam és két kanál segítségével a dödöllét beleszaggattam. Mindkét oldalát pirosra sütöttem. Tálalásig melegen tartottam. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg bőrös császárhús 
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 ek. zsír
  • só, színes bors
  • 1dl sör

A dödölléhez:

  • 1/2 kg krumpli
  • 4-5 ek. liszt
  • 2 ek. zsír

Bőrös császárhús dödöllével, hagymaágyon

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!