Szeretem a mexikói konyhát. Némi csavart azért muszáj voltam beletenni. Remélem a mexikóiak nem veszik zokon. 🤗
Jöjjön először a pác:
Olívaolaj, fajita fűszerkeverék, egy kevés cukor, citromlé, reszelt fokhagyma, csilipehely, só. Jó alaposan összekevertem és beleforgattam a nagyobb kockákra vágott csirkemellet.
Egy órán át hagytam érlelődni.
Nyársra húztam úgy, hogy a húskockák közé hagymaszeleteket tettem. A visszamaradt páclét ráöntöttem.
180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőtálban kb. fél óra alatt megsütöttem. Sütés közben párszor megforgattam és a lecsurgó lével locsolgattam.
Míg sült a cucc, nekifogtam a guacamolénak. A jó érett avokádót villával összetörtem, nem baj, ha darabos marad. Hozzáadtam egy gerezd reszelt fokhagymát, egy pici kaliforniai paprikát apróra kockázva, az újhagyma zöld szárát karikázva, fél citrom levét, egy kis csilipelyhet, egy evőkanálnyi tejfölt, sót, frissen darált borsot.
Összekevertem, egy kis olívával meglocsoltam és tálalásig a hűtőben tároltam.
A tortillába elkészítettem a belevalót:
A konzerv vörösbabhoz két evőkanálnyi tejfölt, egy fej felkockázott lilahagymát adtam, megszórtam fajita fűszerkeverékkel, megtöltöttem és felgöngyöltem a tortillákat.
Egymás mellé sorakoztattam egy cseréptálba, tetejére paradicsomkarikákat tettem és megszórtam cheddar sajt reszelékével. Kicsit megöntözgettem olíva olajjal és már mehetett is a sütőbe, 180 fokon 20 percre.
Nem mondom, hogy nem macerás egy kicsit, de az ízkavalkád kárpótol.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db csirkemell, csont nélkül
- 4 db tortilla lap
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 db avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 db paradicsom
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- újhagyma zöld szára
- olíva olaj
- fajita fűszerkeverék
- 1 citrom
- tejföl
- 5 dkg cheddar sajt
- só, bors, csilipehely, cukor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: