Lapult a mélyhűtőben 2 darab kacsacomb. Mit kezdjek vele, hogy kiadós is legyen, tavaszias is legyen?
Addig-addig szöszmötöltem, ötletelgettem, mígnem kialakult kis fejemben a recept.
Íme!
Egy jénaiba terítettem a nagyobb darabokra kockázott lila- és vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam. Egy kanálnyi kacsazsírt és vörösbort öntöttem rá, ráültettem a kacsacombokat.
A 240 fokos sütőbe toltam és légkeveréssel negyed órát pirítottam.
Visszavettem a hőt 200 fokra és a fóliával letakart tálat visszatettem a sütőbe. Időnként ránéztem és a combokat öntözgettem a pecsenyelével, hogy ki ne száradjon.
Mikor megpuhult a hús, kiszedtem egy tálba. A zöldséget felöntöttem tejszínnel, összekevertem, visszaültettem a combokat bőrükkel felfelé és légkeveréssel negyed órát pirítottam. Így a husi szépen megpirult, a ragu klasszul besűrűsödött.
Míg a sütőben volt a cucc, vajon megpirítottam a barna csiperkét és a negyedekbe vágott újkrumplit.
Annyira, de annyira finom lett. És azt gondolom, nem is akkora ördöngösség elkészíteni. Ugye? 🙂
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db kacsacomb
- 1 db lilahagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kisebb zeller
- 2 db sárgarépa
- 8 db kisebb barna csiperke gomba
- 30 dkg újkrumpli
- 1 dl tejszín
- 1 dl száraz vörösbor
- kacsazsír, vaj, só, bors, kakukkfű
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: