Konyhagyári capriccio

Kacsacomb Konyhagyári Capriccio módra

Kacsacomb tejszínes zöldség raguval

Lapult a mélyhűtőben 2 darab kacsacomb. Mit kezdjek vele, hogy kiadós is legyen, tavaszias is legyen? 

Addig-addig szöszmötöltem, ötletelgettem, mígnem kialakult kis fejemben a recept. 

Íme! 

Egy jénaiba terítettem a nagyobb darabokra kockázott lila- és vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam. Egy kanálnyi kacsazsírt és vörösbort öntöttem rá, ráültettem a kacsacombokat. 

A 240 fokos sütőbe toltam és légkeveréssel negyed órát pirítottam. 

Visszavettem a hőt 200 fokra és a fóliával letakart tálat visszatettem a sütőbe. Időnként ránéztem és a combokat öntözgettem a pecsenyelével, hogy ki ne száradjon. 

Mikor megpuhult a hús, kiszedtem egy tálba. A zöldséget felöntöttem tejszínnel, összekevertem, visszaültettem a combokat bőrükkel felfelé és légkeveréssel negyed órát pirítottam. Így a husi szépen megpirult, a ragu klasszul besűrűsödött. 

Míg a sütőben volt a cucc, vajon megpirítottam a barna csiperkét és a negyedekbe vágott újkrumplit. 

Annyira, de annyira finom lett. És azt gondolom, nem is akkora ördöngösség elkészíteni. Ugye? 🙂

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kacsacomb
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db vöröshagyma 
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 db sárgarépa
  • 8 db kisebb barna csiperke gomba
  • 30 dkg újkrumpli
  • 1 dl tejszín 
  • 1 dl száraz vörösbor 
  • kacsazsír, vaj, só, bors, kakukkfű 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!