Konyhagyári capriccio

Jambalaya, a kreol konyha remeke

Jambalaya

Jambalaya, a kreol konyha remeke, avagy a nemzetek diadala.

Ez egy igazán könnyen elkészíthető egytálétel. Nem igényel sok munkát.

 

Nézzük a receptet:

Végy egy nagyobb serpenyőt.

Vagdosd kockákra a csirkemellet,  a füstölt szalonnát és a zöldségeket.

Lila- és vöröshagyma, fokhagyma (ezt egészben), piros, zöld, sárga kaliforniai paprika, mehet bele a csípősebből is és paradicsomkonzerv. 

Jöhet bele még karikára vágott füstölt kolbász (ez most érdeklődés hiányában elmaradt), valamint két marék rizs.

A szalonnát megpirítottam és zsírjában megsütöttem a csirkemellet. Kiszedtem egy tálba és a visszamaradt zsiradékban az összes zöldséget is megpirítottam. 

Felöntöttem fél liter zöldséglével és fél doboz darabos paradicsom konzervvel. Visszatettem a szalonnát és a csirkemellet és pár percig rotyogtattam. 

Fűszereztem sóval, jó sok borssal, oreganoval, kakukkfűvel. 

Jöhet bele a rizs. 

Addig főztem, míg a rizs meg nem puhult. Ekkor beletettem a mirelit zöldborsót és még pár percig pároltam. 

A rizs magába szívta a sok zöldség és a zöldséglé ízét.

Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórtam rá. 

Az íze valami frenetikus.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kicsontozott csirkemell
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1/2-1/2 piros, zöld, sárga kaliforniai paprika, csípős paprika
  • 1 marék mirelit zöldborsó 
  • 2 marék rizs
  • 1/2 doboz darabos paradicsomkonzerv
  • só, bors, kakukkfű, oregano
  • 1 csokor petrezselyem 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!