Jambalaya, a kreol konyha remeke, avagy a nemzetek diadala.
Ez egy igazán könnyen elkészíthető egytálétel. Nem igényel sok munkát.
Nézzük a receptet:
Végy egy nagyobb serpenyőt.
Vagdosd kockákra a csirkemellet, a füstölt szalonnát és a zöldségeket.
Lila- és vöröshagyma, fokhagyma (ezt egészben), piros, zöld, sárga kaliforniai paprika, mehet bele a csípősebből is és paradicsomkonzerv.
Jöhet bele még karikára vágott füstölt kolbász (ez most érdeklődés hiányában elmaradt), valamint két marék rizs.
A szalonnát megpirítottam és zsírjában megsütöttem a csirkemellet. Kiszedtem egy tálba és a visszamaradt zsiradékban az összes zöldséget is megpirítottam.
Felöntöttem fél liter zöldséglével és fél doboz darabos paradicsom konzervvel. Visszatettem a szalonnát és a csirkemellet és pár percig rotyogtattam.
Fűszereztem sóval, jó sok borssal, oreganoval, kakukkfűvel.
Jöhet bele a rizs.
Addig főztem, míg a rizs meg nem puhult. Ekkor beletettem a mirelit zöldborsót és még pár percig pároltam.
A rizs magába szívta a sok zöldség és a zöldséglé ízét.
Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórtam rá.
Az íze valami frenetikus.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kicsontozott csirkemell
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2-1/2 piros, zöld, sárga kaliforniai paprika, csípős paprika
- 1 marék mirelit zöldborsó
- 2 marék rizs
- 1/2 doboz darabos paradicsomkonzerv
- só, bors, kakukkfű, oregano
- 1 csokor petrezselyem
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: