Közel áll hozzám a mexikói konyha. Ízeiben, fűszereiben, csípősségével levett a lábamról.
Tulajdonképpen töltött tortilla lapokról beszélünk, amit aztán a sütőben készre sütünk.
Számtalan módon készíthetjük a bele való ragut, nekem ez a kedvencem.
Jöjjön hát a képes recept:
A filézett csirkecombot kis csíkokra vágtam, megszórtam mexikói fűszerkeverékkel, megöntözgettem némi napraforgó olajjal és addig hagytam pácolódni, míg a zöldségeket felaprítottam (lásd a hozzávalóknál)
A serpenyőt felforrósítottam és pirosra sütöttem a csirkehúst.
Kiszedtem egy tálba, majd egy kevés olajat hevítve a zöldségeket együtt pár percig pirítottam.
Visszatettem a húst a zöldségekhez egy doboz kész vörösbab konzervet adtam hozzá (a leve nélkül) és együtt még sütöttem, hogy az ízek összeérjenek.
Jöhet a töltés:
A megtöltött tortilla lapokat felgöngyöltem, egy kiolajozott tálba sorakoztattam. A tetejüket picit belolajoztam, hogy sütés közben ne száradjon ki.
Végül tejföl és reszelt cheddar került rá és már mehetett is a 200 fokra felfűtött sütőbe, kb. negyed órára, míg a sajt meg nem olvadt.
Pazar!!! Barnasörrel káprázatos!!!
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg filézett csirkecomb
- 1 fej hagyma
- fél marok újhagyma zöldje
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz vörösbab konzerv
- 3 dl tejföl
- 10 dkg cheddar
- só, mexikói fűszerkeverék, olaj
- 4 db tortilla lap
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: