Konyhagyári capriccio

Betyáros tarja vele sült parázsburgonyával

Betyáros tarja vele sült parázsburgonyával

Az úgy volt, hogy a tarjából rántott hús készül. De a kánikula keresztbe húzta a tervemet. A fene sem akar a 35 fokban a forró serpenyő fölött állni.

Így újra kellett terveznem az ebédünket, ami sütőben el tud készülni. Az is szaunává alakítja a konyhát, de legalább nem kell ott lébecolnom. 

Ilyenkor jön a hűtő mustra.

Hát ez lett belőle.

A tarját kolbásszal, újhagyma szárral, csípős paprika karikákkal és paradicsommal töltöttem és felgöngyöltem. Tetejére füstölt szalonna. Az összesre ám, csak a fotó kedvéért hagytam így, hogy látszódjon a göngyöleg ☺. 

Betyáros tarja vele sült parázsburgonyával

Mellé pakoltam a krumplit, alufóliával lefedtem és 200 fokos sütőben készre sütöttem. 

Végül reszelt cheddar sajttal összekevert tejföl került a hús tetejére, azzal tovább sütöttem, míg szépen rá nem olvadt. 

Megkoronáztam a szalonna bóbitával. 

Betyáros tarja vele sült parázsburgonyával

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet tarja
  • felkarikázott füstölt kolbász 
  • 2 szem paradicsom 
  • 1 db hegyes csípős paprika 
  • egy maréknyi újhagyma zöld 
  • 4 szelet füstölt csemege szalonna 
  • 2 dl tejföl 
  • 5 dkg cheddar sajt 
  • 1/2 kg parázsburgonya 
  • só, bors
  • 1 ek.  sertészsír a tepsi kikenéséhez

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!