Ugye te is voltál már úgy, hogy kevésnek bizonyult a csirkecomb bőre alá tuszkolt töltelék?
Na, ha így jártál, itt a megoldás. Gombócoljunk!
Az csak külön öröm, ha olyan finom gomba kerül a bele, mint a rókagomba.
Jöjjön a töltelék receptje.
A zsemléket tejbe áztattam, majd hozzákevertem a nyers tojást, a felkockázott főtt tojást, a gombát, a kápia paprikát, a felkarikázott újhagyma zöldet és belereszeltem a fokhagymát. Sóztam, fűszereztem borssal. Alapos összekeverés után gombócokat formáztam és a képen látható módon baconbe bugyoláltam.
A combokat csirkefűszer keverékkel megszórtam, pár csepp világos szójaszósszal ízesítettem.
Szépen elrendeztem a kedvenc tepsimben…
…és lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem. Az utolsó 10 percben megszabadítottam az alufóliától és légkeveréssel pirosra sütöttem.
Nagyon karakteres íze lesz, ezért kiváló körete a görög joghurtos újkrumpli.
A pici újkrumplikat sós vízben megfőztem, kicsit lehűtöttem, de csak annyira, hogy kézbe tudjam venni.
Félbe vagdostam őket és azon melegében a görög joghurtba kevertem, amit sóztam, borsoztam, reszelt fokhagymáztam, jó gazdagon megszórtam újhagyma karikákkal.
A meleg krumpli klasszul magába szívja a joghurtot. Tálalásig szigorú hűtőfogság javallott.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db nagyobb csirkecomb
- 2 db zsömle
- tej, amennyit a zsömle felvesz
- 20 dkg rókagomba
- 2 db nyers tojás
- 2 db főtt tojás
- 1 db kápia paprika
- 1 cs. újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1/2 kg apró szemű újkrumpli
- 4 dl görög joghurt
- 1 ek. világos szójaszósz
- só, bors, csirkefűszer keverék
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: