Konyhagyári capriccio

Sült csirkecomb, rókagombás töltelék gombóccal

Sült csirkecomb, rókagombás töltelék gombóccal

Ugye te is voltál már úgy, hogy kevésnek bizonyult a csirkecomb bőre alá tuszkolt töltelék?

Na, ha így jártál, itt a megoldás. Gombócoljunk!

Az csak külön öröm, ha olyan finom gomba kerül a bele, mint a rókagomba.

Jöjjön a töltelék receptje. 

A zsemléket tejbe áztattam, majd hozzákevertem a nyers tojást, a felkockázott főtt tojást, a gombát, a kápia paprikát, a felkarikázott újhagyma zöldet és belereszeltem a fokhagymát. Sóztam, fűszereztem borssal. Alapos összekeverés után gombócokat formáztam és a képen látható módon baconbe bugyoláltam. 

Sült csirkecomb, rókagombás töltelék gombóccal

A combokat csirkefűszer keverékkel megszórtam, pár csepp világos szójaszósszal ízesítettem. 

Szépen elrendeztem a kedvenc tepsimben… 

Sült csirkecomb rókagombás töltelék gombóccal

…és lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem. Az utolsó 10 percben megszabadítottam az alufóliától és légkeveréssel pirosra sütöttem. 

Sült csirkecomb rókagombás töltelék gombóccal

Nagyon karakteres íze lesz, ezért kiváló körete a görög joghurtos újkrumpli. 

A pici újkrumplikat sós vízben megfőztem, kicsit lehűtöttem, de csak annyira, hogy kézbe tudjam venni.

Félbe vagdostam őket és azon melegében a görög joghurtba kevertem, amit sóztam, borsoztam, reszelt fokhagymáztam, jó gazdagon megszórtam újhagyma karikákkal. 

A meleg krumpli klasszul magába szívja a joghurtot. Tálalásig szigorú hűtőfogság javallott. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db nagyobb csirkecomb 
  • 2 db zsömle
  • tej, amennyit a zsömle felvesz
  • 20 dkg rókagomba
  • 2 db nyers tojás
  • 2 db főtt tojás 
  • 1 db kápia paprika 
  • 1 cs. újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szeletelt bacon 
  • 1/2 kg apró szemű újkrumpli 
  • 4 dl görög joghurt 
  • 1 ek. világos szójaszósz 
  • só, bors, csirkefűszer keverék

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!