Van kedvetek egy kicsit utazni? Kinek ne volna. Nosza, ugorjunk el Szicíliába!
Ez a csodálatos nyárutó képzeletben Dél-Olaszországba repített, de lehet az egy görög sziget vagy Dalmácia.
Tényleg, de tényleg nem kell különleges alapanyag, hogy valami finom, mediterrán finomság kerüljön az asztalra.
Minden hozzávalót megkaptam kedvenc üzletemben és csak arra várt, hogy a konyhában egy igazi ínycsiklandó ebéd váljon belőle.
Most már toporogva várjátok a receptet? Már írom is.
A konyhakész szardíniát sós, pirospaprikás, őrölt borsos lisztbe forgattam és forró olajban, kisebb adagokban ropogósra sütöttem és melegen tartottam.
Egy nagyobb serpenyőben olajban megpároltam a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá tettem az apróra kockázott paradicsomot. Ízesítettem sóval, friss oreganóval. Beledobáltam a fekete olajbogyót és kicsit összerotyogtattam.
A kifőzött spagettivel összekevertem. Ha szükséges, a főzőléből kicsit lehet hozzá tenni, hogy jó szaftos maradjon. Végül egy löttyintésnyi olíva olajjal meglocsoltam és kész is vagyunk.
Tálaláskor negyedekbe vágott citromot tettem a tányérra, amivel a halacskákat megspricceltük.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg konyhakész szardínia
- 25 dkg spagetti
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 db nagyobbacska érett paradicsom
- liszt, só, bors, pirospaprika, olívaolaj, friss oreganó, pár szem fekete olajbogyó
- olaj a sütéshez
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek