A cigánykonyha igazán közel áll hozzám. Nem fukarkodnak, ha enni kell, az legyen ízletes, kiadós, jó csípős. Egyetértek.
Jöjjön a recept.
A krumplit héjában megfőztem és felkockáztam. Forró zsírban pirosra sütöttem.
Míg sült, elkészítettem a lecsót a szokásos módon, majd a pirított krumpli tetejére halmoztam és melegen tartottam.
A tarját sóztam, borsoztam, lisztben meghempergettem és a kisült szalonna taréj zsírjában omlósra sütöttem.
Kínáló tálra tettem, zúzott fokhagymát kentem a tetejére, rátettem a szalonna bóbitát, megszórtam pirospaprikával.
Házi kovászos uborkával tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet tarja
- 4 szelet füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 3 db zöldpaprika
- 1 db csípős paprika
- 2 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, liszt
- 1/2 kg krumpli
- 1 ek. sertés zsír
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek