“Itt van az ősz, itt van újra… ” előkerülnek az évszak ételei.Szeretem a klasszikus ételeket, de zsigerből muszáj valami csavart beletennem a receptbe. Drágám hangos mormogó tetszésnyilvánítása megnyugtatott, jól tettem, hogy így tettem.
Jól van, ez így elég rébuszos lett, de mindjárt kiderül minden. 😊
Jöjjön hát a recept!
A kacsacombokat besóztam, frissen tekert borssal megszórtam és némi olvasztott kacsazsíros tűzálló tálba tettem, mellé szórtam egy fél marék saszla szőlőt. Letakarva, 200 fokos sütőben – időnként locsolgatva – pirosra sütöttem.
A szőlőnek lesz még szerepe a párolt káposztánál.
Nézzük csak, hogy készül:
A káposztát és a hagymát vékonyra szeltem és besóztam. Míg álltak, kacsazsírban cukrot karamellizáltam, majd hozzáadtam a káposztát és a hagymát. Megszórtam egész köménymaggal, meglocsoltam egy fél citrom levével, egy decinyi száraz rosét öntöttem hozzá és pár szem szőlőt tettem még bele. Időnként kevergetve, puhára pároltam. A szőlőtől igazán különleges íze lett.
Sárgarépás krumplipüré:
A kockára vágott krumpli mellé felkarikázott sárgarépát tettem és enyhén sós vízben puhára főztem.
Letöltöttem róla a főzőlevet és még azon forrón belekevertem a vajat. Pöttyintésnyi szerecsendióval ízesítettem és habosra kevertem.
Tálaláskor a lilakáposztát néhány szőlőszemmel díszítettem.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db kacsacomb
- 1/2 kg lilakáposzta
- 1/2 kg krumpli
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1fej hagyma
- 1 fürt piros saszla szőlő
- 1 dl száraz rosé
- 2 ek. kacsazsír
- 5 dkg vaj
- só, bors, cukor, szerecsendió, egész köménymag
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek