Konyhagyári capriccio

Klasszikus sült kacsacomb, szőlős párolt lilakáposztával, sárgarépás krumplipürével

Klasszikus sült kacsacomb, szőlős párolt lilakáposztával, sárgarépás krumplipürével

“Itt van az ősz, itt van újra… ” előkerülnek az évszak ételei.Szeretem a klasszikus ételeket, de zsigerből muszáj valami csavart beletennem a receptbe. Drágám hangos mormogó tetszésnyilvánítása megnyugtatott, jól tettem, hogy így tettem. 

Jól van, ez így elég rébuszos lett, de mindjárt kiderül minden. 😊

Jöjjön hát a recept!

A kacsacombokat besóztam, frissen tekert borssal megszórtam és némi olvasztott kacsazsíros tűzálló tálba tettem, mellé szórtam egy fél marék saszla szőlőt. Letakarva, 200 fokos sütőben – időnként locsolgatva – pirosra sütöttem.

A szőlőnek lesz még szerepe a párolt káposztánál. 

Nézzük csak, hogy készül:

A káposztát és a hagymát vékonyra szeltem  és besóztam. Míg álltak, kacsazsírban cukrot karamellizáltam, majd hozzáadtam a káposztát és a hagymát. Megszórtam egész köménymaggal, meglocsoltam egy fél citrom levével, egy decinyi száraz rosét öntöttem hozzá és pár szem szőlőt tettem még bele. Időnként kevergetve, puhára pároltam. A szőlőtől igazán különleges íze lett.

 

Sárgarépás krumplipüré:

A kockára vágott krumpli mellé felkarikázott sárgarépát tettem és enyhén sós vízben puhára főztem.

Letöltöttem róla a főzőlevet és még azon forrón belekevertem a vajat. Pöttyintésnyi szerecsendióval ízesítettem és habosra kevertem.

Tálaláskor a lilakáposztát néhány szőlőszemmel díszítettem. 

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db kacsacomb
  • 1/2 kg lilakáposzta 
  • 1/2 kg krumpli 
  • 1 kisebb szál sárgarépa 
  • 1fej hagyma
  • 1 fürt piros saszla szőlő
  • 1 dl száraz rosé 
  • 2 ek. kacsazsír
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, cukor, szerecsendió, egész köménymag 

 

Klasszikus sült kacsacomb, szőlős párolt lilakáposztával, sárgarépás krumplipürével

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!