Régóta birizgálja a gondolataimat a KFC csirke. Szigorúan titkos a recept, ez nyilvánvaló. Ezért csak az emlékeimre hagyatkozhattam, hogy megközelítőleg hasonló ízeket érjek el.
Azt hiszem, sikerült egy igazán finom, fűszeres, enyhén csípős, kívül jó ropogós, belül omlós, szaftos husit készítenem. Nekünk nagyon ízlett.
Hogy mennyire hasonlít az eredetire, erre várom a visszajelzéseteket, ha elkészítettétek.
Lássunk is hozzá!
A kicsontozott csirkecombokat felcsíkoztam.
Készítettem egy fűszeres tempurát:
A lisztet és a vizet összekevertem úgy, hogy egy sűrű palacsintatészta állagot kapjak. Ehhez kevertem szójaszószt, frissen őrölt borsot, majorannát, oreganót, kakukkfüvet, sót, csípős csiliszószt, csilipelyhet.
Ebbe forgattam bele a csirkecomb csíkokat és hagytam kb. egy órahosszat érlelődni.
A lisztet sóval, borssal, pirospaprikával összekevertem és a tempurás csirkecombokat jó alaposan beleforgattam, picit rányomkodtam és nagyon forró, bő olajban pirosra sütöttem.
Köretként pirított apró krumplit és coleslow salátát kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg filézett csirkecomb
- 5-6 ek. liszt
- 1-1 kk. bors, kakukkfű, oreganó, majoránna, csilipehely, pirospaprika
- 1 kk. csípős csiliszósz
- 1 ek. világos szójaszósz
- olaj a sütéshez
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: