Konyhagyári capriccio

Csirkecomb feketeerdő sonkába göngyölve, zöldséges rizságyon

Csirkecomb feketeerdő sonkába göngyölve, zöldséges rizságyon

A filézett csirkecomb adott volt, de semmi, de semmi elképzelésem nem volt, mit kezdjek vele. Nosza, hűtőmustra. Találtam egy kis sárgarépát, paprikát, olajbogyót, egy megbontott feketeerdő sonka csomagot. Kezdett kialakulni a kép.

A húst besóztam, csirkefűszer keverékkel megszórtam és mindegyiket belegöngyöltem a sonkába.

A hagymát, fokhagymát, a paprikákat felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam.

A jázminrizst beleszórtam a jénaiba, felöntöttem a marhahúsleves kockából készült lével, hozzákevertem a hagymát, a sárgarépát, a zöldpaprikát, a csípős hegyespaprikát, a fokhagymát, beleborítottam egy konzerv egész paradicsomot és egy maréknyi fekete olajbogyót. A lé alaposan ellepi, de semmi aggodalom, a rizs fővés közben szépen beszívja.

A begöngyölt csirkét a tetejére ültetgettem, alufóliával lefedtem és már mehetett is a 175 fokos sütőbe.

Kb. másfél órát rostokolt ott. A fóliát levéve légkeveréssel picit megpirítottam.

Ugye, hogy nem tart semeddig az előkészület? Indulhat a láblógatás, amit a teraszon képzeltem el, de egy kiadós zápor közbeszólt.

Csirkecomb feketeerdő sonkába göngyölve, zöldséges rizságyon

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 db filézett felső csirkecomb
  • 5 szelet feketeerdő sonka
  • 1 fej hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz egész paradicsom konzerv
  • 1 maréknyi fekete olajbogyó
  • 2 db marhahúsleves kocka (4 dl vízzel elkeverve)
  • 2 dl bögre jázminrizs
  • só, csirkefűszer keverék

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!