A filézett csirkecomb adott volt, de semmi, de semmi elképzelésem nem volt, mit kezdjek vele. Nosza, hűtőmustra. Találtam egy kis sárgarépát, paprikát, olajbogyót, egy megbontott feketeerdő sonka csomagot. Kezdett kialakulni a kép.
A húst besóztam, csirkefűszer keverékkel megszórtam és mindegyiket belegöngyöltem a sonkába.
A hagymát, fokhagymát, a paprikákat felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam.
A jázminrizst beleszórtam a jénaiba, felöntöttem a marhahúsleves kockából készült lével, hozzákevertem a hagymát, a sárgarépát, a zöldpaprikát, a csípős hegyespaprikát, a fokhagymát, beleborítottam egy konzerv egész paradicsomot és egy maréknyi fekete olajbogyót. A lé alaposan ellepi, de semmi aggodalom, a rizs fővés közben szépen beszívja.
A begöngyölt csirkét a tetejére ültetgettem, alufóliával lefedtem és már mehetett is a 175 fokos sütőbe.
Kb. másfél órát rostokolt ott. A fóliát levéve légkeveréssel picit megpirítottam.
Ugye, hogy nem tart semeddig az előkészület? Indulhat a láblógatás, amit a teraszon képzeltem el, de egy kiadós zápor közbeszólt.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 db filézett felső csirkecomb
- 5 szelet feketeerdő sonka
- 1 fej hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz egész paradicsom konzerv
- 1 maréknyi fekete olajbogyó
- 2 db marhahúsleves kocka (4 dl vízzel elkeverve)
- 2 dl bögre jázminrizs
- só, csirkefűszer keverék
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: