Rengetegszer készítek padlizsánkrémet nyáron. Most újítottam kicsit a hagyományos recepthez képest, mert unalmas lenne az élet a folytonos sablonokkal.
A megmosott padlizsánokat 200 fokos sütőben puhára sütöttem, majd hagytam kihűlni.
Éles késsel egészen apróra vágtam a deszkán a héjával együtt, mert úgy szeretem, ha rusztikus.
Lilahagyma kockákra vágva mehet is hozzá. Só, frissen tekert feketebors, pár csepp Tabasco szósz ízesítésül.
Két ek. majonéz, egy ek. olívaolaj és két ek. fűszeres sajtkrém tette teljessé.
Alaposan összekevertem. Nem használok ehhez bormixert. Csak villával!!!
A gyökérkenyeret félbe vágtam, jó vastagon megkentem a krémmel. Tetejére fetasajtot kockáztam. Hihetetlenül finom a selymes krém és a sós sajt találkozása.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db közepes méretű padlizsán
- 1 fej lilahagyma
- 2 ek. majonéz
- 2 ek. fűszeres sajtkrém
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors, Tabasco szósz
- fetasajt
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kedves Antikbakfis! Köszönöm. Valóban nagyon ízletes lett így. Szeretek egy kis újdonságot belecsempészni az ételekbe,amit készítek. A negatív kritikát is elovasom, ha építő jellegű, tanácsot adó, akkor megfogadom. De az ész nélkül vagdalkozó, csakazértisbeszólok hozzászólásokat a helyükön kezelem. Konkrétan a kukában. 😅
Önnél a pont! Természetes, hogy minden recept, étel nem nyerheti el mindenki tetszését, azonban fanyalogni és nyilvánosan leszólni minimum illetlenség. Ha nem tetszik ne csinálja, ne egye! A magam részéről csak azt tudom mondani, a recept kellemes újdonság. Köszönöm!
Szerencsére hidegen hagy a sok ostoba és helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólás. Nekem az a fontos, hogy a családom jóízűen megette. 🙂 A rosszindulatú megjegyzések, amik manapság eluralják a netet annak bizonysága, hogy némelyek csak itt tudják levezetni frusztrációjukat. Sajnálni sem tudom őket…
Igazi receptje…?…)))) Én bevallom nem szeretem, de tudom hogy készül a padlizsánkrém. Ez az étel abban hasonlít rá, hogy van benne padlizsán. A készítője nem tudja, hogy fém késsel nem szabad aprítani, sőt nem is sütőben sül, hanem ha nincs szabad tűz, akkor a tűzhely tetején egy vaslapon (=azaz platnin), forgatva. Fűszereket hagyjuk, meg a rusztikusságot is…))))
Ja és a trendin frissen tekert feketebors… anyukám is körbekergetett a lakásban, ha nem tekertem frissen.
igazad van a szigfrid na meg a tibor jól tudja még a unoka öccse sem enne belölle eszt föltenni a hálora!!!! már elsö sorba elba..ltázta
Még a hülye is tudja hogy a padlizsánkrém receptje nem ez.
Ekkora baromsagot egzen jo sokat belole””’