A tavalyi igen jól sikerült diólikőr idén visszatapsolva.
Utolsó pillanat a zöld dió beszerzésére, hisz ehhez a recepthez olyan állapotúra van szükség, amikor még nem csontosodik a magház és a belseje sem.
Ez nagyjából június közepe, vége.
A recept roppant egyszerű, a várakozás hosszú karácsonyig, mire fogyasztható lesz. Na jó, adventkor is megkóstolhatjátok. 😅
Végigolvastam jó pár receptet, végül ez a saját, bevált verzióm:
15-20 szem zölddió negyedbe vágva,
egy marék aprószemű szilva (magos), kiváltható meggyel,
fél liter vodka,
fél liter száraz rosé,
fél liter cukorszirup (kb. 20 dkg cukorból,
2 fahéjrúd,
fél marék szegfűszeg, szegfűbors
4 vanília rúd
3 karika citrom
Befőttes üvegbe be. Meleg teraszra ki. A hideg beálltával kint ne hagyjátok!
Naponta illik megkeverni. Kóstolni csak egyszer-kétszer, mert nem marad az ünnepekre. 😅
Decemberben csinos kis üvegekbe szűrjük.
Ajándéknak is jó ötlet.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: