Konyhagyári capriccio

Paprikás krumpli nokedlivel

Paprikás krumpli nokedlivel

Jöjjön egy klasszikus nyári étel. Szerintem sokunk kedvence. Nokedlivel turbózva pedig maga a nyelvcsettintős kategória.

Elővettem sokat látott wokomat és némi zsírban a szalonnakockákat ropogós pirosra sütöttem.

A felaprózott hagymát megpároltam és hozzátettem a felvagdalt paprikát, paradicsomot, fokhagymát.

Óvatosan sóztam, mert a szalonna is sós, bőven megszórtam pirospaprikával.

Jöhet bele a kis kockákra vágott héjas krumpli. Igen, nem hámoztam. Így jobb az íze és nem fő szét egykönnyen.

Felöntöttem annyi vízzel, hogy ippeg ellepje.

Amíg fődögélt a krumpli,  egy fazékban vizet forraltam, egy tojásból liszttel, sóval és vízzel összeállítottam a tésztát és kiszaggattam. Nem szabad nagyon összedolgozni, így kellemesen lágy marad kifőzés után.

A készre főtt krumplihoz kevertem a nokedlit.

Házi csalamádéval és Édesem friss kenyerével tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • só, pirospaprika

A nokedlihez:

  • 1 tojás
  • liszt és víz annyi, hogy egy ne túl sűrű tésztát kapjunk

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. István Veres says:

    Felénk békésben hamis gulyás, hús helyett nokedli valamikor csak erre futotta a kassza.

  2. Vannak emberek, akiknek fontos a magyar nyelv helyes használata. Ön nem ebbe a körbe tartozik, így nem is értheti, miről beszélek. De úgy látom, szövegértelmezési problémái is vannak. Sehol nem írtam, hogy ez magyar étel, bár az. Ráadásul az ön által említett ételek, amit ugyancsak nem sikerült helyesen leírnia, az egész más alapanyagokból készül. Kéretik a google használata, ha kútfőből nem megy.

  3. István Tolnai says: (előzmény @fejesanikó)

    tipikus viselkedés !!!!!!
    ha nincs értelmes válasz, akkor belekötünk a helyesírásba, mintha egy csevegő oldalon lényeges lenne mit hogyan írok !!!!!!!!!!!
    a LÉNYEGRE ! kéretik figyelni.

    Az meg mért tollkodás, ha egy igazán magyar kaja nevét ki nem mondva elmondom a véleményem !?

    A z étel ne : Slambuc, borsodban höm nem is mondják. ha nemismeri az igazi magyar konyhát, nemkéne kötekedni !!!!!!!

  4. Dóra! Sajnos az ilyen embereknek lételeme a kötözködés. Szánalmas életét így dobja fel. Legyen ez a legnagyobb öröme. Én meg vígan főzök tovább és osztom meg sok követőm kedvére. 😊

  5. Horváth Dóra says: (előzmény @András Sirokai)

    Már miért agyrém? Az efféle ételek sosem csak egyetlen változatban léteztek. Épp az a lényegük, hogy van mozgástér attól függően, hogy milyen alapanyagok állnak rendelkezésre.

  6. Szívesen adok helyesírás leckét a hozzászólónak, mert látom, az nem az erőssége, nem úgy, mint a trollkodás. A főzést meg bízza csak rám.

  7. István Tolnai says:

    Ez minden csak nem Magyar étel !!!!!!!!!!

    ebből a hozzávalókból valóba lehet MAGYAR ételt készíteni, de nem így és nem is így néz ki .

    szívesen adok leckét a cikk írónak, csak hozzon magával egy rendes bográcsot, mert ezt a kaját nem a konyhába szokták készíteni !!

  8. Ebben az esetben kéretik tovább lapozni. Kösziii!

  9. András Sirokai says:

    Ez nem magyaros étel nokedlivel,hanem agyrém.Kéretni:PAPRIKÁS KRUMPLI!!!!!!

  10. Úgy is nagyon finom. 😊 Az a jó az ilyen ételekben, hogy sokféleképp variálható.

  11. Valóban nem újdonság. Nem is ezért készült. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem utolsó sorban olcsó egytálétel.😊

  12. A dödölle egész más. Én füstölt kolbászt teszek a paprikás krumpliba. Hosszú lére hagyom, a nokedlit bele főzöm. Ha van maradék pörkölt, azzal is finom.

  13. Emilia Mátray says:

    Ez nem újdonság !
    Én is szoktam csinálni néha .

  14. Persze, hogy ismerem. 😊 nagyon finom étel.

  15. Károly Korcsmár says:

    Tudják – e, milyen étel a ( van ahol más az elnevezése ) dödölle ?. Az egyszerübbnél is egyszerübb , de kiváló kalóriával bir.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!