Konyhagyári capriccio

Szezámmagos steak krumpli

 

Steak krumpli

Azt hiszem elmondható, hogy a legváltozatosabban elkészíthető zöldségünk a krumpli.

Most egy olyan elkészítési módot mutatok meg, ha kipróbálod, tuti ott lesz a kedvencek közt.

Ízes, ropogós és még láblógatós is. Hmmmm…

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

A közepes méretű krumplikat alaposan megsikáltam és négy részre vágtam.

Olajat összekevertem steakfűszer keverékkel és vékonyan bekentem a krumpliszeleteket. 

Tűzálló tálba sorakoztattam őket ééés most jön a varázslat: megszórtam búzadarával és szezámmaggal. Az olajtól szépecskén a krumplikon ragadtak és sütés után isteni ropogóssá váltak.

Nagyjából 3/4 óra kell a sütéshez.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6-7 db közepes méretű krumpli
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek. steakfűszer keverék
  • 2 ek. búzadara
  • 2 ek. szezámmag

Steak burgonya

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!