Drága nagyikámnál sokszor töltöttem a szünidőt gyerekkoromban. A konyha volt a lakás legfontosabb pontja, ott éltünk. Akkoriban sparhelten főzött, sütött, finomabbnál finomabb ételek készültek. Azokat az illatokat sosem felejtem…
Ő csinálta a legfinomabb kacsamájat. Borosteával vacsorára jobbat nehezen tudok elképzelni.
A kacsamájat megtisztítottam, a hagymát feldaraboltam, a fokhagymát megszabadítottam a héjától, a kápia paprikát felkockáztam. Megolvasztottam a kacsazsírt és belepakolásztam mindent. Sóztam és nagyon alacsony hőfokon kb. 1/2 órát hagytam gyöngyözni a zsírban. Ennyi idő alatt finomra puhulnak a zöldségek és a máj is. Egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen.
Alig vártam a mai napot, hogy kenyérre téve vacsorára tálaljam.
Forró boros teát ittunk hozzá.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg kacsamáj
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 20 dkg kacsazsír
- só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: