Konyhagyári capriccio

Kacsamáj zsírban sütve, ahogy nagyikám csinálta

photoeditor-1476120477278

Drága nagyikámnál sokszor töltöttem a szünidőt gyerekkoromban. A konyha volt a lakás legfontosabb pontja, ott éltünk. Akkoriban sparhelten főzött, sütött, finomabbnál finomabb ételek készültek. Azokat az illatokat sosem felejtem…

Ő csinálta  a legfinomabb kacsamájat. Borosteával  vacsorára jobbat nehezen tudok elképzelni.

A kacsamájat megtisztítottam, a hagymát feldaraboltam, a fokhagymát megszabadítottam a héjától, a kápia paprikát felkockáztam. Megolvasztottam a kacsazsírt és belepakolásztam mindent. Sóztam és nagyon alacsony  hőfokon kb. 1/2 órát hagytam gyöngyözni a zsírban. Ennyi idő alatt finomra puhulnak a zöldségek és a máj is. Egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen. 

Alig vártam a mai napot, hogy kenyérre téve vacsorára tálaljam.

Forró boros teát ittunk hozzá.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg kacsamáj
  • 3 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg kacsazsír

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!