Konyhagyári capriccio

Langalló, töki pompos, kenyérlángos, ahogy tetszik

photoeditor-1476201684949
Kicsit sűrűek mostanság a napjaim. Alig várom, hogy hazaérjek. Beléptem az ajtón és ínycsiklandó illatok terjengtek a házban. Édesem ❤ vacsorával várt. Tudja, mennyire szeretem a pompost, ezzel lepett meg.

Kevertőtálba tette a lisztet, langyos vizet öntött a mélyedésbe, belemorzsolt egy negyed kocka élesztőt. 20 percet várt, míg felfutott, majd bedagasztotta a tésztát. Sózta és kevés langyos vízzel tovább dagasztotta. Lisztezett deszkán kicsit átgyúrta és letakarva fél órát kelesztette.

Kör alakúra formázta, kb. egy ujjnyi vastagra. 

Jöhetnek a rávalók: fokhagymás tejföllel megkente, kockára vágott húsos szalonnát, karikára vágott lilahagymát tett rá. Végül reszelt füstölt sajttal megszórta.

200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 percig sütötte.

Hozzávalók 2 főre:

  • 40 dkg liszt
  • 1/4 friss élesztő
  • másfél deci tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 nagyobb fel lilahagyma

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!