Ha azt mondod nyár, azt mondom görög konyha.
Pár hete láttam Széll Tamás receptvideóját. Azóta motoszkál bennem a gondolat, hogy hétvégén elkészítem. Mondanom sem kell, némi változtatással.🤭
A videót meg is tekintheted a blogbejegyzés végén.
Csak remélni mertem, hogy az időjárás is mellém áll, hisz napsütötte szombaton mégis csak nagyobb élvezet falatozni a jót, mint borús, szomorú időben.
Így is lett.
Nem mondom, hogy láblógatós ez a finomság, de a ráfordított idő bőven kárpótolja az ízek kavalkádját.
Kezdjünk is hozzá.
GÖRÖGJOGHURTOS CSIRKECOMB
A csirkecombokat fokhagymás, gyros fűszeres görögjoghurtba forgattam egy tűzálló tálban, tetejére raktam a citromszeleteket, mellé tettem az újkrumplit és lefedve 200 fokon megsütöttem. Tálalásig félre raktam.
Hozzávalók 2 főre
- 2-3 db csirkecomb
- 2 dl görögjoghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- gyros fűszerkeverék
- 1/2 citrom
- 1/2 kg újkrumpli
SÜLT PADLIZSÁNKRÉM
A padlizsánt villával megszúrkáltam és a 240 fokos sütőben puhára sütöttem. A héjától megszabadítottam, villával összetörtem. Miután kihűlt, egy fej apróra vágott hagymával, paradicsommal, sóval összekevertem. Olívaolajjal megcsorgattam. Mehetett hűlni a hűtőbe.
Hozzávalók 2 főre
- 1 db nagyobb, duci padlizsán
- 1 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- só
- olíva olaj
TIROSALATA
A paprikákat egy serpenyőben közepesen erős tűzön folyamatosan forgatva megsütöttem míg meg nem puhult és nem kapott szép barna színt (nem kell alá semmi zsiradék).
A kihűlt sült paprikákat felcsíkoztam, belekevertem a görögjoghurtba, melybe belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát. A füstölt feta sajtot nagyobb darabokra tördelve beleforgattam a salátába. Sózni nem kell, elég sós a feta.
Meglocsoltam egy kis olívával és pár darab fekete olajbogyót biggyesztettem a tetejére. Ez is ment tálalásig a hidegre.
Hozzávalók 2 főre
- 3 dl görögjoghurt
- 10 dkg füstölt fetasajt
- 2 db paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- pár szem fekete olajbogyó
Mennyei, mennyei, mennyei!!!
És itt a videó ⤵
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: