Konyhagyári capriccio

Cigánypecsenye lecsós pirított burgonyával

Cigánypecsenye lecsós pirított burgonyával

A cigánykonyha igazán közel áll hozzám. Nem fukarkodnak, ha enni kell, az legyen ízletes, kiadós, jó csípős. Egyetértek.

Jöjjön a recept. 

A krumplit héjában megfőztem és felkockáztam. Forró zsírban pirosra sütöttem. 

Míg sült, elkészítettem a lecsót a szokásos módon, majd a pirított krumpli tetejére halmoztam és melegen tartottam.

A tarját sóztam, borsoztam, lisztben meghempergettem és a kisült szalonna taréj zsírjában omlósra sütöttem. 

Kínáló tálra tettem, zúzott fokhagymát kentem a tetejére, rátettem a szalonna bóbitát, megszórtam pirospaprikával.

Házi kovászos uborkával tálaltam. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet tarja
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, liszt
  • 1/2 kg krumpli
  • 1 ek. sertés zsír

Cigánypecsenye lecsós pirított burgonyával

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!