Konyhagyári capriccio

Zöldséges, kolbászos ragu, kurkumás rizzsel

photoeditor-1476810152375

Amikor elárvultan állsz a konyha közepén, mert semmi, de semmi ötleted nincs, mit tegyél a vacsoraasztalra. Ismerős? Mi a megoldás? Nyisd ki a hűtőajtót és vedd leltárba, amit ott találsz. Nem árt egy kis lelemény a megvalósításhoz.

A leleményt adom én, a hozzávalókat bányászd ki a hűtődből!

Na csapjunk is bele! 🙂

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra, a rizst egy tűzálló tálba tettem, másfélszeres vízzel felöntöttem, belemorzsoltam egy leveskockát, egy kis kurkumával ízesítettem és lefedve megpároltam. Néha megkavargattam.

Amíg a rizs párolódott, elkészítettem a ragut. Egy nagyobb serpenyőben, egy evőkanálnyi zsírban húsos szalonnát pirítottam, beletettem a kolbászkarikákat, együtt sültek tovább. Hozzádtam a kockára vágott hagymát, kápia és zöldpaprikát, a fokhagymát. Amikor megpuhultak, jött még bele egy kisebb felkockázott paradicsom.

Egy másik edényben felkarikázott sárgarépát és borsót pároltam. Végül összekevertem a kolbászos raguval.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 dkg húsos szalonna vagy sonka
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • egy marék mirelit borsó
  • egy 2 dl-es bögre rizs
  • 1 db leveskocka
  • csipetnyi kurkuma

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!