Amikor elárvultan állsz a konyha közepén, mert semmi, de semmi ötleted nincs, mit tegyél a vacsoraasztalra. Ismerős? Mi a megoldás? Nyisd ki a hűtőajtót és vedd leltárba, amit ott találsz. Nem árt egy kis lelemény a megvalósításhoz.
A leleményt adom én, a hozzávalókat bányászd ki a hűtődből!
Na csapjunk is bele! 🙂
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra, a rizst egy tűzálló tálba tettem, másfélszeres vízzel felöntöttem, belemorzsoltam egy leveskockát, egy kis kurkumával ízesítettem és lefedve megpároltam. Néha megkavargattam.
Amíg a rizs párolódott, elkészítettem a ragut. Egy nagyobb serpenyőben, egy evőkanálnyi zsírban húsos szalonnát pirítottam, beletettem a kolbászkarikákat, együtt sültek tovább. Hozzádtam a kockára vágott hagymát, kápia és zöldpaprikát, a fokhagymát. Amikor megpuhultak, jött még bele egy kisebb felkockázott paradicsom.
Egy másik edényben felkarikázott sárgarépát és borsót pároltam. Végül összekevertem a kolbászos raguval.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 dkg húsos szalonna vagy sonka
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kápia paprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 szál sárgarépa
- egy marék mirelit borsó
- egy 2 dl-es bögre rizs
- 1 db leveskocka
- csipetnyi kurkuma
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: