Konyhagyári capriccio

Spagetti ropogósra pirított füstölt tarjával

photoeditor-1477588345723

Ha időm engedi megtervezem, mi legyen az aznapi vacsora. Ma olyan sűrű napom volt, hogy mire hazaértem, akkor döbbentem rá, tejóóéég, mit eszünk ma. Gyors leltár a hűtőben és el is dőlt. Spagetti mindig van itthon, nagyszerű jolly joker, ha kifogyok az ötletből.

Így készült:

Kockára vágott füstölt szalonnát és füstölt tarját ropogósra sütöttem. Hozzáadtam a karikára vágott kápia és erőspaprikát. Ízesítettem borssal, oreaganóval, fokhagymaporral. Kiszedtem a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban egy hámozott paradicsomkonzervet forrósítottam, kicsit szétnyomkodtam a benne levő egész paradicsomokat. Pici cukor, só, oreganó hozzáadásával fűszereztem és a kifőtt spagettit beleborítottam. Összeforgattam és hagytam, hogy a spagetti beszívja a paradicsomszószt. Ha szükséges, kevés főzővizet öntök hozzá.

Tálaláskor a spagettire szedtem a ropogós tarját, megszórtam reszelt cheddar sajttal és rukkolával díszítettem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 kápia paprika
  • 1 csípős paprika
  • 25 dkg spagetti
  • 1 hámozott, egész paradicsomos konzerv
  • 10 dkg cheddar
  • só, bors, oreganó, fokhagymapor

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!