Ha időm engedi megtervezem, mi legyen az aznapi vacsora. Ma olyan sűrű napom volt, hogy mire hazaértem, akkor döbbentem rá, tejóóéég, mit eszünk ma. Gyors leltár a hűtőben és el is dőlt. Spagetti mindig van itthon, nagyszerű jolly joker, ha kifogyok az ötletből.
Így készült:
Kockára vágott füstölt szalonnát és füstölt tarját ropogósra sütöttem. Hozzáadtam a karikára vágott kápia és erőspaprikát. Ízesítettem borssal, oreaganóval, fokhagymaporral. Kiszedtem a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban egy hámozott paradicsomkonzervet forrósítottam, kicsit szétnyomkodtam a benne levő egész paradicsomokat. Pici cukor, só, oreganó hozzáadásával fűszereztem és a kifőtt spagettit beleborítottam. Összeforgattam és hagytam, hogy a spagetti beszívja a paradicsomszószt. Ha szükséges, kevés főzővizet öntök hozzá.
Tálaláskor a spagettire szedtem a ropogós tarját, megszórtam reszelt cheddar sajttal és rukkolával díszítettem.
Hozzávalók 2 főre:
- 20 dkg füstölt tarja
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 kápia paprika
- 1 csípős paprika
- 25 dkg spagetti
- 1 hámozott, egész paradicsomos konzerv
- 10 dkg cheddar
- só, bors, oreganó, fokhagymapor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: