Konyhagyári capriccio

Rántotta gazdagon, sült kolozsvári szalonnával

photoeditor-1477673208129

Hétköznapi gyorsvacsora. Sok magyarázat nem kell hozzá. Fussunk neki a receptnek. 🙂

Serpenyőben, kevés zsírban mosolygós pirosra sütöttem a felszeletelt kolozsvári szalonnát.

Egy másik serpenyőben zsíron megpároltam egy szép nagy hagymát, hozzáadtam egy kockára vágott zöldpaprikát és egy kápia paprikát, amikor megpuhultak, hozzátettem egy szem felkockázott paradicsomot és azt is puhára pároltam. Közben ízesítettem sóval, fokhagymaporral, csilipaprika porral.

A tojásokat lágyan felvertem és hozzáadtam a paprikás cucchoz. Úgy szeretjük, ha kicsit lágy marad.

Sült szalonnával és csípős savanyúpaprikával tálaltam. Persze nem maradhat el a friss, ropogós fehér kenyér sem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6-7 kisebb szelet kolozsvári szalonna
  • 1 jó nagy vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 6 tojás
  • só, csilipaprika por, fokhagymapor, zsír

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!