Ez az étel akár köretnek, akár főételnek is nagyszerű.
Köretként pörköltekhez, húsos ragukhoz, tejfölös, tejszínes fogásokhoz javaslom.
Főételként nyilván többet készítek és fokhagymás tejföllel kínálom.
A krumplikat lereszelem, hozzáadom a tojást, sózom, borsozom és annyi lisztet keverek bele, hogy ne túl sűrű tészta legyen.
Közepesen forró olajba vagy zsírba evőkanállal beleszaggatom és szép pirosra sütöm.
Hozzávalók 2 főre köretként:
- 1/2 kg krumpli
- 1 tojás
- lisztből annyi, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk
- só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: