Konyhagyári capriccio

Sertésoldalas kínai módra

photoeditor-1478434656772

Nagyon szeretjük a kínai konyhát. Talán azért, mert kicsit hasonlít ízvilágában a magyaréra.

Régóta izgatott, vajon az oldalas hogy állja meg a helyét kínai módra elkészítve. Nem csalódtam. Nem tudom, mennyire autentikus kínai étel ez, mit szólna egy kínai, ha ezzel kínálnám. Lényeg az, hogy Édesem kézcsókokkal halmozott el, annyira ízlett neki. Számomra pedig ez a legfontosabb, legjólesőbb visszajelzés.

Az oldalast feldaraboltam a csontok mentén és bepácoltam világos és sötét szójaszósszal, valamint édes, csípős csiliszósszal. Egy éjszakát csücsült a hűtőben.

Másnap egy jénaiba szedtem, rálocsoltam a pácot és 170 fokon 3 órán át lefedve sütöttem. Néha kell csak ránézni, megforgatni. A 3 óra elteltével sűrű, ragacsos máz képződik és ez is a cél. A hosszú és lassú sütésnek köszönhetően, a hús csak úgy omlik le csontról.

Elkészítettem a pirított tésztát. Al dente megfőztem a spagettit. Leöntöttem róla a főzővizet, picit hagyva csak belőle és 2 evőkanál sötét szójaszósszal elkevertem, amit a tészta szépen beszív.

Egy kevés olíva olajban egy fej felcsíkozott hagymát, egy csíkokra vágott kápiát és egy csípős paprikát nagyon erős tűzön megpirítottam. Csak pár perc az egész. Maradjon roppanós a zöldség. Végül belekevertem a szójás tésztát.

Tálaláskor az oldalasra szórtam egy kis szezámmagot és a sütés közben megmaradt szósszal meglocsoltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg oldalas
  • 1/4 kg spagetti
  • 1 kápia paprika
  • 1 csípős csili paprika
  • 1 fej hagyma
  • világos és sötét szójaszósz, édes-csípős csiliazósz, szezámmag

si_20161106_140037  (forrás: google)

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!