Konyhagyári capriccio

Ropogós káposztasaláta

photoeditor-1479557959096

Végre, végre kaptam laposkáposztát a piacon. Régóta fenem rá a fogam, amióta a Gasztoangyal egy korábbi adásában Borbás Marcsi ódákat zengett róla.

És tényleg! Annyira finom, ropogós, édes, meg sem közelíti ízben gömbölyű testvérét.

laposkáposzta (forrás google)

(forrás google)

A mai ebédünk salátája ebből készült.

Éles késsel vékonyra szeleteltem a káposztát és a lilahagymát, megforgattam sóban és egy órára állni hagytam. Vörösborecetes, cukros lét öntöttem hozzá, köménymaggal ízesítettem. 

Hozzávalók:

  • 1/4 kg fehér laposkáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • köménymag, vörösborecet, só, cukor

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!