Konyhagyári capriccio

Csirkecomb kukoricapelyhes bundában, steak krumplival

 


photoeditor-1479645313928

A rántott hús örök klasszikus. De hogy ne legyen unalmas, csempésztem bele új ízeket, új fűszerezést. Édesem kézcsókjai nem maradtak el.

A csirkecombokat előkészítettem: az alsó combot a csont mentén kicsit bevágtam, így garantáltan átsül, a felső combot félbevágtam a csont mellett. Jöhet a fűszerezés. Sóztam, csípős csiliporral és fokhagyma granulátummal bedörzsöltem.

A frissen készült kenyérmorzsához kézzel összemorzsolt ropogós kukorica pelyhet tettem.

A szokásos módon, liszt, tojás, panírmorzsa hármasba forgattam és zsírban lassú tűzön, többször megforgatva megsütöttem.

Így elkészítve kívül ropogós a panír, belül omlós puha a hús.

A steak krumplihoz félig megfőztem a krumplit héjában marhahúsleves kockás vízben. Hasábokra vágtam, megszórtam sóval, belehempergettem a megolvasztott zsírba és szép sorban a tepsibe sorakoztattam őket. 200 fokon pirosra sültek.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 db egész csirkecomb
  • 1/2 kg nagyszemű krumpli
  • 2 tojás
  • zsemle- vagy kenyérmorzsa
  • kukorica pehely
  • só, fokhagyma granulátum, csípős csilipor

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!