Konyhagyári capriccio

Korhely lencsegulyás

Korhely lencsegulyás

Nem múlhat el Szilveszter vagy Újév napja lencse nélkül.

De nem szerettem volna az unalmas lencsefőzeléket vagy lencsesalátát tálalni, ezért erre a finom, pikáns, tartalmas levesre esett a választásom.

Az újévi malacoldalas csont nélküli végéből kanyarítottam le egy kisebb darabot, amit felkockáztam.

Egy kanálnyi zsíron ropogósra sütöttem a húsos füstölt szalonnát és a felkarikázott csípős kolbászt. Egy fej apróra vágott hagymát megfonnyasztottam bennük, majd erős tűzön a húskockákra kérget sütöttem. Felöntöttem vízzel, beletettem az előzőleg másfél órát ázott lencsét, valamint a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Fűszereztem sóval, borssal, babérlevéllel, pirospaprikával. Beletettem két citromkarikát, amitől olyan finom, pikáns íze lett, hogy magam is meglepődtem. (Most készítettem először, naná, hogy a saját fejem után mentem és az improvizálás eddig még mindig jót tett az ételeimnek)

Közepes lángon úgy 3/4 óra alatt puhára is főtt minden.

Friss kenyérrel tálaltam.

Azon gondolkodom, hogy egy kis tejföl jót tenne-e ennek a leveskének. Na, majd legközelebb, mert az utolsó cseppig elfogyott.

Édesem kézcsókjai most sem maradtak el, ami számomra a legnagyobb elismerés.

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg malachús 
  • 25 dkg lencse
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • pár karika csípős kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 karika citrom
  • babérlevél, só, bors, pirospaprika

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!